Branche hårdt ramt af svindel: Firma har lidt tab for over 3 millioner kroner

Af: Mie M.B

|

27/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Firmaet handler i god tro da de tror på det er ægte kunder, der henvender sig

Mest læste i dag

En række svindelnumre har ramt stilladsbranchen, og Jerslev Stilladsservice i Vestsjælland er det seneste offer for et sådant nummer. Her har svindlere udgivet sig for at være legitime kunder. Dennis Jedig Busk, daglig leder af Jerslev Stilladsservice, deler sin frustration over et tab, der løber op i omkring tre millioner kroner efter en tilsyneladende troværdig handel viste sig at være en fup. Det skriver SN.

"Vi blev ringet op... og giver dem et tilbud," fortæller Busk om den indledende kontakt, der syntes at være en rutinemæssig aftale. Efterfølgende anmodede kunden om blot at leje stilladset, hvilket Jerslev Stilladsservice usædvanligt accepterede på grund af overskydende lager. Desværre opdagede firmaet senere, at en stor del af deres udstyr var forsvundet fra det aftalte leveringssted på Fynsvej 60 i Middelfart.

Denne form for svindel stikker dybt i en branche, hvor tyveri af udstyr ikke er ukendt, men metoden – at udgive sig for at være en kunde, der ønsker at leje udstyr – er en nyere udvikling. Den samme fremgangsmåde blev bemærket i Nordjylland, hvor Bera Stilladser A/S led et lignende tab. Dette tyveri efterforskes også af politiet, hvilket tyder på en mulig tendens, der spreder sig gennem branchen.

Busk understreger sit håb om, at offentligheden kan hjælpe med at genfinde det stjålne udstyr eller at de ansvarlige måtte få dårlig samvittighed og returnere det. "Vi vil bare gerne have vores materiel tilbage," siger han, idet han påpeger, at selv med fuld dækning fra forsikringen, vil firmaet stadig stå tilbage med et økonomisk tab på grund af prisstigninger på stillads over de sidste fire år.

Det stjålne udstyr, beskrevet som Layher rammestillads og Layher søjlestillads malet i rødt og sort, forsvandt mellem 17. januar og 1. februar. Begge de berørte firmaer håber nu på afgørende ledetråde, der kan hjælpe med at løse disse dristige tyverier, og advarer branchen mod lignende svindelnumre fremover.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig