Brandvæsen advarer mod hyppig brandstarter: Husk nu at rengøre denne

Af: Lucas Andreas

|

23/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brandvæsenet kommer med en klar opfordring.

Lige nu læser andre også

Husbrande er en stor frygt for mange.

Ikke nok med, at man udsætter sig selv, sin familie og sine naboer for livsfarlige ild og gasser, så tager brandene også tit både hus og hjem fra beboerne.

Derfor er det vigtigt at forebygge brande, og på baggrund af en stigende tendens af en særlig slags brande har et lokalt brandvæsen sendt en klar opfordring ud til befolkningen, som gør sig gældende overalt.

Flere husbrande i Oslo-området den seneste tid har fået brandvæsenet til at udsende en klar opfordring til befolkningen: De har brug for hjælp til at forhindre fremtidige ulykker.

Det skriver TV 2 Norge.

Især køkkenbrande er blevet et stigende problem, og Oslo Brand- og Redningstjeneste advarer nu mod uopmærksom madlavning, som har resulteret i alvorlige skader på flere hjem.

Ifølge kommunikationschefen i brandvæsenet, har flere af de seneste brande været forårsaget af komfurer og ventilationsanlæg. ”Hvis maden står på komfuret uden opsyn, kan det koge tørt eller i værste fald gå i brand,” forklarer han.

Han peger på, at flammerne kan sprede sig gennem fedtfyldte ventilatorer, hvilket kan få ilden til at brede sig til andre dele af bygningen.

Køkkenbrande, som ofte skyldes uforsigtig adfærd, har ført til en øget opmærksomhed fra brandvæsenet.

Mange brande kunne være undgået, hvis folk havde taget de nødvendige forholdsregler. Brandvæsenet opfordrer nu alle til at rengøre deres køkkenventilatorer regelmæssigt og til at undgå at lave mad, når de er trætte eller under påvirkning.

Med vinterens komme frygter brandvæsenet, at antallet af brande kan stige yderligere.

Den mørke og kolde tid ofte medfører flere boligbrande, blandt andet på grund af øget brug af stearinlys og elektriske apparater til opvarmning.

Anbefalet til dig