Brandvæsen advarer mod ny vane: Dette skal man holde øje med

23/12/2020

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
De opfordrer til, at alle i hustanden er opmærksomme.

Mest læste i dag

"I år skal man være meget opmærksom på håndspritten, som er en yderst brændbar væske. Derfor opfordrer vi til, at hver enkelt er opmærksom på at holde håndsprit langt væk fra de levende lys."

Det fortæller Henrik Madsen fra Bornholms Brandvæsen i en pressemeddelse. 

Det skriver B.T. 

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at coronavirussen er blevet en fast del af hverdagen. Det gælder for alle i Danmark, da alle har oplevet at være berørt af restriktioner eller lignende. 

Coronavirussen medførte også, at der kom et øget fokus på hygiejne, herunder håndhygiejne. Det betød, at håndspritten hurtigt blev en fast del af manges arsenal. 

Det er dog håndspritten, som man nu advarer mod.

Det er vigtigt, at man sørger for at holde den væk fra de levende lys, som man typisk tænder i forbindelse med julen. 

Det kan eksempelvis være juledekorationer, eller når lysene skal tændes på træet. 

Følg også de almindelige råd

Det er også værd at være opmærksomme på de almindelige råd om brandsikkerhed, så man ikke får et uventet besøg hen over julen. 

Henrik Madsen siger blandt andet, at man skal huske at tjekke røgalarmerne.

"Mange brande starter enten i køkkenet eller ved brug af levende lys. Læg aldrig ting fra dig på komfuret, bliv i køkkenet, når du laver mad, og sluk levende lys, når du forlader et lokale," siger Henrik Madsen. 

Det siges, at salgsstederne for fyrværkeri har haft et større salg end tidligere år, hvorfor det tyder derfor på, at mange har sikret sig nytårskrudtet. 

Det er dog vigtigt at notere, at også fyrværkeriet ikke skal komme i nærheden af håndspritten.

De skriver derfor i pressemeddelsen, at man skal gemme fyrværkeriet i et aflåst skur eller lignende, så det er langt fra håndsprit, levende lys og andre kilder til antændelse. 

Anbefalet til dig