Brandvæsenet fisker et pengeskab op fra søen: Da de åbner det, får de alle et kæmpe chok

19/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Facebook
Det var en atypisk redningsaktion for de frivillige brandmænd.

Mest læste i dag

Som styrkerne fra Trumau frivillige brandvæsen i Østrig nu har meddelt, måtte de rykke ud til en dam i den seneste uge, hvor en metalkasse flød.

En ansat i købstaden opdagede torsdag pengeskabet. Efter "høring og situationsvurdering" påbegyndte brandfolkene redningen.

En brandmand kom først i waders og derefter i det kølige vand. Han blev sikret med et reb. Da han kun ankom midt i "mandeldammen", nåede Florians discipel pengeskabet og kunne derefter bringe det i land.

Brandvæsenet forklarede yderligere i sin udtalelse: "Efter vellykket genopretning blev kassen åbnet med magt." Billeder viser, hvad de mener med det: Mens en kammerat forsøger at adskille låget fra sidevæggene med en hakke, slår en anden i kassen med en økse.

Da pengeskabet blev åbnet en smule, satte en tredje brandmand endelig den mekaniske spreder på, hvorefter kisten, som tydeligvis var ved at komme på i årevis, åbnede sig.

Brandmændene forklarede, at der blev taget en bevidst beslutning om ikke at bruge en vinkelsliber. De vidste trods alt ikke, hvad der var i pengeskabet, og gnisterne kunne have udløst en katastrofe.

Men så kom indholdet frem: "Ikke et hverdags- og på ingen måde smukt syn," sagde beredskabet efterfølgende.

For i den svejste aluminiumskasse lå en død kat, som var blevet pakket ind i aluminiumsfolie, derefter lagt i en plastikpose og derefter lagt i en papkasse.

På grund af dyrefundet alarmerede brandfolkene politiet til kysten. Embedsmændene undersøger nu, om der er tale om en begravelse til søs (som gik galt), eller om der er tale om et særligt slemt tilfælde af dyremishandling.