BREAKING: Bodil Sangill er død

12/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Facebook
Den hyldede skuespillerinde ville have fyldt 91 senere på måneden

Mest læste i dag

En af Danmarks største navne indenfor teaterscenen samt filmbranchen, er sovet stille ind, i en alder af 90 år, skriver Ekstra Bladet.

Hendes datter, Susanne Sangill, bekræfter nyheden.

- Hun kunne ikke mere. Hun mistede min far for et år siden, og det gjorde, at hun blev splittet i to. Nu har hun fået fred, og de er forhåbentlig blevet forenet deroppe, fortæller hun.

Hun har også delt nyheden på hendes offentlige Facebook-profil.

'Du charmerede alle lige til det sidste, og selvom der er stor sorg i mit hjerte, så ved jeg, at du er et bedre sted nu - nemlig sammen med far som afgjort står deroppe og tripper for at give dig et smækkys og et kæmpe knus. Vi går sommeren i møde og altid vil jeg tænke på dig når markblomsterne plukkes og jeg skal nok forsøge at huske alle de blomster navne du har lært mig. Sammen med alt det andet du har beriget mig med i gennem mit liv. Tak.' lyder der blandt andet i det rørende opslag.

Bodil Sangill efterlader ikke blot en sørgende familie og rørte venner, men også et imponerende CV.

Sammen med hendes ægtemand, skuespiller og teaterdirektør Mogens Petersen, var de blandt andet at finde sammen i rollerne som ægtepar i Per Flys hyldede film “Drabet” fra 2005, samt filmklassikeren “Styrmand Karlsen” fra 1958.

Derudover prydede hun også lærredet i hitfilmen “Vagabonderne paa Bakkegaarden”, hvor hun var med til at overtale den charmerende Poul Reichart til at synge ‘Er du dus med himlens fugle’.

For den nyere generation vil folk nok huske fra roller i serier og film som “Ulvepigen Tinke”, “Taxa”, “Strandvaskeren” og “Hotellet”.