BREAKING: Dansk parti lukker

08/10/20 07:51

Christian Granhøj Skouboe

Christiansborg mister nu et parti. Foto: Shutterstock
Torsdag står det klart, at partiet lukker ned.

Torsdag blev endnu en bombe i dansk politi udløst. Denne gang drejer det sig ikke om et farvel til en politisk leder. Denne gang er det et helt parti, der siger tak for nu og lukker ned. 

Det fortæller partileder Simon Emil Ammitzbøll-Bille på Facebook. Her skriver han, at opgaven med at bygge et nyt parti op fra bunden, få indsamlet vælgererklæringer og alt det andet, der følger med, når man er partistifter, er blevt for stor en opgave,

"For er knap et år siden dannede Christina Egelund og jeg det borgerligt-humanistiske parti, Fremad. Vores ambition var at bryde den nationalkonservative bølge i blå blok. En ambition jeg stadig deler, men som jeg må erkende ikke bliver virkeliggjort med mig i spidsen eller med Partiet Fremad," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille, inden han tilføjer: 

"Først og fremmest fordi jeg ikke er i stand til at lægge den energi i projektet, som det kræver."

Stopper muligvis helt

Partilederen fortæller i opslaget, at det særligt er ham selv, der har stået i vejen for at få rykket partiet frem ad. 

"Den hårde erkendelse er, at det først og fremmest er mig selv, der står i vejen for gennemførelsen af det projekt, jeg havde kastet mig ud i og i spidsen for. For hvis jeg skulle give det den nødvendige indsats, ville jeg ikke kunne passe og passe på min familie på den måde, jeg gerne vil."

Ammitzbøll-Bille vil fremover koncentrere sig om sin familie, fortæller han. Desuden gør han det klart, at han formentlig er tættere på et exit fra politi, end de fleste nok ville have troet. 

Det er min ambition at være en god ægtemand og far og samtidig være god til mit arbejde. Det kan jeg ikke opfylde, hvis jeg fortsætter i spidsen for Fremad. Og da jeg aldrig har været i tvivl om, hvor basen og værdierne er, vægter familien højest, og arbejdslivet må ændres."

"Hvad fremtiden bringer vil tiden vise. Foreløbig fortsætter jeg som en fri fugl på Christiansborg. Der er stadig et par sager, jeg gerne vil følge på vej. Men jeg er nok tættere på udgangen end på indgangen til Borgen."