Breaking: Fase tre og fire er klar

Nyheder
Foto: Shutterstock
Politikerne har forhandlet sig frem til fase tre og fire i genåbningen af Danmark, og det kommer til at se sådan ud.

Mest læste i dag

I går kom det frem, at store dele af Danmark igen kan genåbne fra på mandag. Butikker i storcentre må således åbne igen, og fra den 18. maj vil det være muligt for danskerne at spise et måltid mad på en cafe eller en restaurant.

Desværre så blev der fortsat fastholdt lukninger mange steder i landet, og samtidig er der ikke blevet rørt ved forsamlingsforbuddet.

Det kommer dog snart til at ændre sig, for i løbet af natten har partierne nemlig forhandlet sig frem til både fase tre og fire af genåbningen af Danmark, og den byder på store ting.

Fase tre den 8. juni

Om præcis en måned vil fase tre begynde.  I fase tre vil vi komme til at se, at forsamlingsforbuddet bliver hævet. 

Derudover vil mange kulturelle tiltag kunne åbne op igen. Danskerne vil kunne tage i biografen, i forlystelsesparker eller andre sommeraktiviteter.

Herunder kan du se alle punkter i fase tre.

  • Forbuddet mod forsamlinger hæves til 30-50. Herunder udmelding om anbefalinger til bryllupsfester, konfirmationsfester mv.
  • Kultur og aktiviteter: Fx museer, teatre, kunsthaller, biografer, akvarier. Udendørs forlystelsesparker. Øvrige zoologiske haver, botaniske anlæg mv. Sommeraktiviteter for børn og unge.
  • Offentlig sektor der er særligt udsat for 'sagspukler'.
  • Fuld åbning af offentlige forskningsaktiviteter der kræver tilstedeværelse.
  • Voksenuddannelse målrettet ledige (fx AMU) og sprogcentre.
  • Højskoler mv.
  • Indendørs idræts- og foreningsliv (fx aftenskoler) På baggrund af sektorpartnerskab vurderes, hvilke aktiviteter der kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt.

Fase 4 starter i august

Desværre er der rigtig dårligt nyt til både diskoteker, spillesteder og det generelle natteliv. Det hører nemlig til i den fjerde fase, og alt tyder på, at forbuddene mod dette først vil høre op i løbet af august.

  • Alle øvrige uddannelser. 
  • Diskoteker, spillesteder og natteliv.
  • Yderligere dele af indendørs sports- og fritidsfaciliteter mv. (fx fitnesscentre, badelande, legelande, svømmehaller).

Hvad mener du om de ovenstående to faser? Er det den korrekte prioritet, eller er der nogle områder, der bliver holdt lukket for længe?

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig