Breaking fra pressemødet: Danmark kan åbnes op efter påske!

30/03/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
På et netop igangværende pressemøde har Mette Frederiksen meddelt, at de tiltag regeringen har taget, har virket.

Mest læste i dag

Det er knap en uge siden, at Mette Frederiksen stillede sig op på et pressemøde foran hele nationen, hvor hun meddelte, at nedlukningerne i landet ville blive forlænget med yderligere 14 dage. Derudover så kom er også et nyt påbud, nemlig at man ikke måtte samles mere end 10 personer sammen, medmindre det var i ens eget hjem.

I dag indkaldte statsministeriet så til pressemøde igen. Det finder sted netop nu i Spejlsalen i statsministeriet. Formålet med pressemødet var at give befolkningen flere informationer omkring coronavirussen i Danmark.

"Hvert mistede liv er en tragedie. Tallene for indlagte og døde bliver ved med at stige. Det forventede vi", lyder det fra statsministeren, der dog kommer med positivt nyt.

"Men vi kan også se tegn på, at vi forsinker smitten. Den spreder sig langsommere end frygtet. Det giver anledning til en forsigtig optimisme. Danmark står sammen lige nu, ved at holde afstand til hinandne. På den måde kan vi bryde smittekæden .Det er den danske strategi," lyder det fra statsministeren, der fortsætter: 

"Det nytter. Det virker. Alt det vi gør ved fælleskraft. Første positive tegn var langt færre tiflælde af influenza. Det næste positive tegn, var tallene af coronas udvikling i Danmark. Antallet af indlæggelser stege langsommere end ugen før. Uden den eksplosion som vi ser i andre lande," fortæller hun.

Derefter begyndte statsministeren at kigge frem, og der kom godt nyt.

"Derfor tør jeg næsten ikke sige det, men nu siger jeg det. Hvis vi danskere i de næste to uger, hen over påsken fortsætter med at stå sammen ved at holde afstand, og hvis tallene fortsat er stabile og fornuftige i de næste to uger, så vil regeringen begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning af samfundet igen, på den anden side af påsken," lyder det fra statsministeren.

Omvendt fortæller statsministeren også, at hvis danskerne ikke står sammen ved at holde afstand, og hvis tallene begynder at stige for meget, så vil nedlukningen vare endnu længere.

Symptomer på coronavirus

Hvis du udviser de mindste symptomer på coronavirus, så opfordres du til at blive hjemme. Det kan være svært at vide med 100 procent sikkerhed, hvad der er coronavirus og hvad der ikke er, da det for mange føles som en forkølelse eller influenza.

De typiske symptomer er dog hoste og vejrtrækningsbesvær. Derudover kan man opleve, at man mister lugte- og smagssansen, mens det også er muligt, at man bliver snottet og får ondt i hovedet.

Husk altid at ring til din læge i stedet for at møde op. Du skulle nødigt risikere at smitte folk i venteværelset eller din læge.

 

 

Anbefalet til dig