Breaking fra pressemødet: Storcentre, cafeer og restauranter SKAL lukke

17/03/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen har netop været på talerstolen til et pressemøde

Mest læste i dag

Klokken 19.00 indtog Danmarks statsminister, Mette Frederiksen talerstolen i Spejlsalen i Statsministeriet.

I første omgang blev det spået, at pressemødet ville komme til at omhandle et muligt udgangsforbud samt lukning af broer og færger, men det skulle dog hurtigt vise sig ikke at være tilfældet.

Til gengæld så fremlagde statsministeren en hel række nye påbud, hvilket skyldes, at danskerne slet ikke har været gode nok til at følge de opfordringer, der har været indtil videre.

Statsministeren lagde ud med at fortælle om, hvor alvor coronavirussen er, og hvor vigtigt det er at handle nu. Hun fortalte, at der er sket en fordobling på et døgn i forhold til antallet af indlagte på intensivafdeling med coronavirus.

Derudover havde hun også en vigtig besked til de unge mennesker, hun talte direkte til.

"Jeg vil gerne sige noget især til de unge. Det kan godt være, at du er ung og rask. men du kan bære smitten videre til andre mennesker, og du kan smitte uden du ved det. I skal alle sammen hjælpe os med at bryde den smittekæde nu. Det er et fælles ansvar, og ingen kan sige fra nu" lød det fra statsministeren, inden hun fremlagde de nye tiltag.

Fra i morgen kl 10. må man ikke samles mere end 10 personer til offentlige arrangementer. Både indendørs og udendørs. Hun appellerer til, at også gør sig gældende i privaten.

Fra i morgen klokken 10. alle indendørs sports og idrætsfaciliteter skal lukke. Det gælder fitness og solcentre. Alle frisører, massører, tatovører og andre virksomheder med tæt kotankt med kunder, skal lukke. Det gælder også barer, diskoteker, vandpibecafeer med mere.

Storcentre skal også lukke. Restauranter og cafeer skal lukke for gæster.

Reglerne gælder indtil videre til og med til 30. marts 2020.

 

Anbefalet til dig