BREAKING: Frank Jensen trækker sig

19/10/20 10:01

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Københavns Kommune
Mandag udtalte overborgmester Frank Jensen sig på et pressemøde. Emnet var de sager om sexisme, som har præget socialdemokraternes næstformands liv de seneste dage.

Mandag havde overborgmester Frank Jensen (S) indkaldt til pressemøde. 

Her stod det hurtigt klart, at overborgmesteren trækker sig efter en række sager om sexisme, som Jyllands-Posten beskrev i forgangne weekend. Søndag var meldingen ellers anderledes. Efter et meget omtalt krisemøde hos Socialdemokratiet i København, så det ikke ud til, at sagerne ville få konsekvenser for overborgmesteren. 

Mandag meldte statsminister Mette Frederiksen ud, at sagen endnu ikke var afgjort. Det ser den ud til at være nu. Frank Jensen trækker sig som overborgmester i København. 

Dramatiske dage

Pressemødet kommer oven på nogle stormombruste dage for overborgmesteren. Siden Jyllands-Posten fredag aften kunne fortælle om en række nye tilfælde, hvor både navngivne og anonyme kvinder fortæller til avisen, at de er blevet udsat for krænkende adfærd fra Frank Jensens Hånd. 

På søndagens pressemøde lød meldingen, at sagerne ikke vil få nogen betydning for overborgmesteren plads som spidskandidat ved næste års kommunalvalg, ligesom det heller ikke ville rokke ved hans borgmester-taburet. 

Alligevel undskyldte overborgmesteren senere på sin Facebook-profil.  

"Jeg har selv været en del af en dårlig, usund, men også gammel og rodfæstet kultur i vores parti. Jeg har selv være en del af problemet," skriver socialdemokraternes formand på Facebook. 

Frank Jensen tilføjer desuden: 

"Jeg vil i dag endnu engang sige undskyld til de kvinder, jeg har krænket, jeg vil gøre alt for, at vi finder sammen på tværs af køn, partier, fagforeninger og erhvervsliv om at ændre hele vores samfundskultur."