Breaking: Regeringen indfører særligt corona-rejsepas

Foto: Shutterstock

Sundheds- og Ældreministeriet har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at danskere nu kan få et særligt corona-rejsepas.

Mange steder i verden er det et krav, at man kan fremvise en negative coronatest ved indrejse til landet. Det er dog ikke alle, der lige har sådan en ved hånden, men det vil mange snart have mulighed for.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser netop i en pressemeddelelse, at der bliver indført et digital coronapas, som danskerne kan bruge, når de skal rejse til de lande, hvor det er nødvendigt med en negativ coronatest.

Læs også

Uhyggeligt nyt: Risiko for bølge af hjerneskader efter corona

I pressemeddelelsen står der, at man inden afrejse kan få foretaget en coronatest, og hvis testen viser negativ, så vil man få downloadet et bevis, som man kan benytte til sin rejse.

“Flere steder vil man kunne møde et krav om at kunne dokumentere en negativ Covid-19-test (sygdommen, der forårsages af coronavirus, red.), og med det nye Covid-19-pas har vi nu et digitalt tilbud til danskere, som har brug for at kunne medbringe en officiel dokumentation for test på deres rejse”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i meddelelsen.

I første omgang vil det kun være voksne over 18 år, der kan få et digitalt corona-pas, mens det i midten af juli også vil blive muligt for børn.

Læs også

Takkede nej til lottokupon - det fortryder han nok nu

 

 

 

Læs også