BREAKING: Regeringen indkalder til pressemøde i dag

17/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Senere i dag er der pressemøde om den aktuelle corona-situation i Danmark.

Mest læste i dag

Senere i dag afholdes der pressemøde, der vil dreje om den samme akse som de sidste mange pressemøder. Det vil igen være coronavirussen, der er i centrum. 

Denne gang drejer det sig om, hvordan den danske testindsats skal styrkes. Det fremgår af en kortfattet indkaldelse, som bl.a. Justitsministeriet har offentliggjort på sin hjemmeside. Det er nemlig ikke blot et ministerie, der indkalder onsdag. Der er en hel række afsendere på indkaldelsen, deriblandt hele tre ministerier. 

Det er Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet samt KL og Danske Regioner, der inviterer til doorstep pressemødet, der finder sted i løbet af formiddagen onsdag. 

Tre ministre deltager

Pressemødet finder sted i Folketinget. Nærmere bestemt foran Landstingssalen, oplyser Justitsministeriet i indkaldelsen. 

Samtidig er der også blevet offentliggjort en deltagerliste. Det forventes at følgende ministre og andre stiller sig til rådighed for pressen på pressemødet. 

  • Justitsminister Nick Hækkerup (S)
  • Sundhedsminister, Magnus Heunicke (S)
  • Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
  • Formand for KL, Jacob Bundsgaard (S)
  • Danske Regioner, Ulla Astman (S)

Hvad præcis en "styrket testindsats" dækker over vides på nuværende tidspunkt ikke. Det bliver offentligheden formentlig meget klogere på, når pressemødet går i gang klokken 10.30.