Brokkehoveder: Her er danskernes absurde klager

20/7/20 08:18

Sarah Steenfeldt

Dansk strand. Foto: Shutterstock.com
Det er ikke unormalt at sommerhusgæster indimellem klager over deres ophold i et udlejningssommerhus. Nogle er helt berettiget - og så er der de andre, lidt mere pudsige af slagsen.

Hver sommer modtager Ankenævnet for Feriehusudlejning mange klager, fra danske sommerhusgæster landet over, det skriver B.T.

Der har i denne sommer, været skrevet en del i medierne om, at flere sommerhusgæster i år har oplevet en række problemer i forbindelse med deres leje af sommerhus. 

Poul Fejer Christiansen som er vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening, fortæller til B.T. at de klager som de modtager er yderst forskellige. Nogle har klaget over mangler ved husene, manglende rengøring eller noget helt tredje - andre klager over problemer som er i den mere spøjse afdeling.

Det er Feriehusudlejernes Brancheforening som har stiftet Ankenævnet for Feriehusudlejning, således at klagerne behandles ligevægtigt mellem lejere og udlejere.

Poul Fejer Christiansen fortæller at de godt kan opleve at lejerne klager over hvad som helst - blandt andet vejret. Lejerne kan finde det utilfredsstillende hvis der er eksempelvis er mindre sol eller mere skygge på steder, end det de havde forestillet sig det på forhånd. 

For meget tang på stranden

De har også oplevet at der bliver klaget over dårlige strande, at mængden af tang på stranden er for stor eller at der er for høje træer i området.

Poul Fejer Christiansen fortæller at det kan være svært at gøre noget ved lige præcis den slags problemer. 

“Det er altså svært at gøre noget ved. Det er ikke, fordi man nødvendigvis får ret i klagerne. Men nogle gange er lejerne så skuffede, og tingene er ikke i overensstemmelse med, hvad de havde forventet. Og så er alt pludselig galt,” fortæller han.

Han fortæller dog også at det er ikke er disse klager som er i overtal - men de forekommer dog alligevel år efter år.