“Brug for alle gode kræfter”: De skal hjælpe med at vaccinere danskerne

Foto: Shutterstock.

”Vi har brug for alle gode kræfter for at få så mange vaccineret og så hurtigt som muligt.”

Der skal ekstra tempo på vaccinationen mod COVID.

Derfor har Region Hovedstaden lavet aftale med Copenhagen Medical og Practio.

Læs også

Sundhedsstyrelsen melder ud: Anbefales til alle over 18 år

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Fra torsdag den 2. december vil to private virksomheder Copenhagen Medical og Practio hjælpe med at få vaccineret borgere over 12 år i Region Hovedstaden. Hver af de to leverandører skal levere 3.000 stik pr. dag – det vil sige op til 42.000 om ugen.

Foto: Shutterstock. 

”Vi har brug for alle gode kræfter for at få så mange vaccineret og så hurtigt som muligt. Derfor er jeg meget glad for, at de to firmaer kan træde til og hjælpe,” siger formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (C).

"Et godt supplement"

Kontrakten med leverandørerne omfatter 3.000 stik om dagen, men med mulighed for skrue op til 4.000 stik pr. dag – med minimum to dages varsel. Og yderligere en øgning til 5.000 stik. pr. dag med yderligere to dages varsel.

Practio vil være placeret i KB-Hallen, mens Copenhagen Medical kommer til at vaccinere i Fælledparken, på Ofelia Plads og ved Nørreport.

”Det bliver et godt supplement til vores store regionale vaccinationscentre med tidsbestilling. De private vil tilbyde drop-in til borgere – både dem der skal have første stik, og de mange som står og tripper for at få 3. stik,” siger Christoffer Buster Reinhardt.

Læs også

Jule-hit fjernes fra hylderne: Det skal ikke spises