Brug påsken på at udforske dit nærområde

Nyheder
Foto: Shutterstock
Danskerne strømmer ud i naturen i så stort antal, at der nu er indført ensretning på Møns Klint, der er et af de mest populære steder. Naturstyrelsen opfordrer folk til at gå på opdagelse i nogle af de mange mindre kendte naturområder i dit nærområde.

Mest læste i dag

Møns Klint ensrettet

De seneste to weekender har der været lige så mange besøgende på Møns Klint som på en varm sommerdag i højsæsonen. Derfor ensretter Naturstyrelsen nu, efter anmodning fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, adgangen til trapperne til stranden. Det sker for at sikre, at de besøgende kan holde den nødvendige afstand til hinanden for at undgå spredningen af coronavirus.

”Vi vil gerne sikre, at det stadig er muligt at besøge Møns Klint her i påsken. Derfor har vi nu ensrettet trapper og visse stier, så man ikke skal passere modgående trafik på trapperne, og det er muligt at holde afstand som myndighederne foreskriver,” siger skovrider Claus Jespersen.

Lige nu har Naturstyrelsen travlt med at sætte nye skilte op med ensretningen. De skal hjælpe gæsterne den rigtige vej rundt på den populære klint. Samtidig er der lavet oversigtsskilte, som viser fire mulige rundture på klinten.

Undersøg de uudforskede steder

Det er typisk på de kendte naturperler og i de bynære naturområder, at danskerne møder mange andre besøgende. Derfor opfordrer Naturstyrelsen nu til, at man tænker i alternative steder, når man vil ud i naturen, for der er plads til alle i naturen og masser af oplevelser på de knap så kendte steder.

Vi oplever en markant øget interesse for at komme ud i naturen for tiden, men de besøgende har det med at stimle sammen på de kendte steder. Derfor vil Naturstyrelsen gerne opfordre folk til at gå på opdagelse i nogle af de mindre kendte naturområder, og til det formål har vi netop lanceret en opdateret hjemmeside. Her finder man masse forslag til steder og aktiviteter, man kan lave i naturen,” siger Mads Jensen, der er kontorchef i Naturstyrelsen.

Forslag i dit nærområde

I Horsens kan man tage hen i Bygholm Park og udforske den. Der findes et orienteringsløb kaldet ”Find vej i Bygholm Park” Her har Horsens Orienteringsklub lavet et kort og poster, som man kan følge rundt i parken.

Er man mere til skovture kan man tage i Åbjergskoven, hvor orienteringsklubben har lavet et løb der hedder ”Find vej i Åbjergskoven.”

Orienteringsløbene er en sjov måde at udforske sin by og kan laves i det tempo, som man har lyst til. Det er altså egnet for hele familien.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig