Bubber langer ud: Det burde være stoppet der

18/06/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: PR - Tajmer
Der er ingen tvivl om, at Bubber mener det burde have været stoppet.

Mest læste i dag

Hele Danmark holdt vejret, da Christian Eriksen faldt om på banen i Danmarks første EM-kamp mod Finland. Det var få minutter før første halvleg sluttede, at han kollapsede med et hjertestop. Heldigvis lykkedes det at få liv i Christian Eriksen igen, som efterfølgende blev hastet til Rigshospitalet.

Kampen blev i første omgang afbrudt og udsat, indtil der var nyt om Eriksens tilstand. Efterfølgende blev den spillet færdig samme aften, hvor Danmark tabte til Finland.

Ifølge landsholdet stod valget mellem at spille kampen færdig samme aften, eller møde op og spille den færdig kl. 12 dagen efter - noget spillerne slet ikke kunne forestille sig. Derfor blev kampen genoptaget cirka halvanden time efter at Eriksen var kollapset.

På et pressemøde søndag eftermiddag sagde den danske landstræner, at det ikke var den rette beslutning, at kampen mellem Danmark og Finland blev genoptaget. 

"Ærlig talt skulle vi ikke have været på banen igen for at spille kampen færdig. Jeg har i dag dårlig samvittighed over, vi var ude på banen igen. Men jeg kunne heller ikke overskue det hele," sagde en ærlig Kasper Hjulmand. 

Det var ikke os der ville 

Flere steder lød det, at det var det danske landshold, der selv ville spille kampen færdig. Men det har Kasper Hjulmand afvist.

Tirsdag understregede landstræneren, at Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) gav to muligheder: Spil kampen færdig lørdag aften eller genoptag den søndag klokken 12.

“Jeg var der. Det er indiskutabelt, at vi var under et pres og i et dilemma. Der var to muligheder. Og det er helt forkert at tro, at det var os, som ville spille videre som det første ønske. Og det, synes jeg, var forkert,” sagde Kasper Hjulmand.

Det er Bubber enig i og nu langer han ud efter UEFA.

I B.T.s fodboldpodcast Fodbold EM giver han tydeligt udtryk for, at han synes, at det var forkert håndteret af Det Europæiske Fodboldforbund.

“At bede folk om at stille op. Det var rystende. Nogen får chokket med det samme, og det er en skide svær situation. Men det er simpelthen for koldt og kynisk,” lyder det fra tv-værten, der mener at det burde være stoppet da Eriksen fik hjertestop.

"Her snakker vi om en umenneskelig situation. En person er kollapset på banen, og for at komme videre skal der gives hjertemassage. Dér, der stopper det. Alt andet er fuldstændig ligegyldigt," siger Bubber til B.T. 

Anbefalet til dig