Burde bevogte dronningen - istedet måtte fire gardere sendes hjem

Fire gardere er nu sendt hjem. Foto: Shutterstock

Påvirkede værnepligtige ved Livgardens vagtstyrke 

Natten til søndag blev Københavns politi tilkaldt for at støtte Den Kongelige Livgarde med at foretage ransagning og test for brug af euforiserende stoffer på Livgardens Kaserne i København.

Det fortæller Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse. 

Politiets ransagning efter euforiserende stoffer var negativ, men 4 værnepligtige fra vagtstyrken blev testet positiv for euforiserende stoffer, og fik foretaget en blodprøve.

De fire værnepligtige blev efter testen sendt hjem. Indtil Forsvarsministeriets Auditørkorps har afsluttet sagen, vil de fire forrette tjeneste andetsteds ved Livgarden end i vagtstyrken.

Læs også

Nu er der penge at spare på sommerferien: Hvis du holder den her

Ingen kære mor

I alt 18 soldater fra vagtstyrken blev testet.

”Forsvaret ser med stor alvor på alle sager vedrørende brug af euforiserende stoffer. Sagen er overdraget til Forsvarsministeriets Auditørkorps til videre behandling. Brug af euforiserende stoffer er uforenelig med enhver form for militær tjeneste,” siger chefen for Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling, oberst Susanne Lund, i pressemeddelelsen, hvor fyringen offentliggøres.

Forsvarsministeriets Auditørkorps (FAUK) er en uafhængig, militær efterforsknings- og anklagemyndighed. I den konkrete sag vil auditørkorpset behandle sagerne, rejse sigtelser og sagerne bliver herefter afgjort af FAUK’s jurister, oplyser Forsvarskommandoen. 

Læs også

Netop nu: Mette Frederiksen sender dyster advarsel til danskerne

 

 

 

Læs også