Burde bevogte dronningen - istedet måtte fire gardere sendes hjem

22/06/2020

Christian Granhøj Skouboe

Fire gardere er nu sendt hjem. Foto: Shutterstock
Påvirkede værnepligtige ved Livgardens vagtstyrke

Mest læste i dag

Natten til søndag blev Københavns politi tilkaldt for at støtte Den Kongelige Livgarde med at foretage ransagning og test for brug af euforiserende stoffer på Livgardens Kaserne i København.

Det fortæller Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse. 

Politiets ransagning efter euforiserende stoffer var negativ, men 4 værnepligtige fra vagtstyrken blev testet positiv for euforiserende stoffer, og fik foretaget en blodprøve.

De fire værnepligtige blev efter testen sendt hjem. Indtil Forsvarsministeriets Auditørkorps har afsluttet sagen, vil de fire forrette tjeneste andetsteds ved Livgarden end i vagtstyrken.

Ingen kære mor

I alt 18 soldater fra vagtstyrken blev testet.

”Forsvaret ser med stor alvor på alle sager vedrørende brug af euforiserende stoffer. Sagen er overdraget til Forsvarsministeriets Auditørkorps til videre behandling. Brug af euforiserende stoffer er uforenelig med enhver form for militær tjeneste,” siger chefen for Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling, oberst Susanne Lund, i pressemeddelelsen, hvor fyringen offentliggøres.

Forsvarsministeriets Auditørkorps (FAUK) er en uafhængig, militær efterforsknings- og anklagemyndighed. I den konkrete sag vil auditørkorpset behandle sagerne, rejse sigtelser og sagerne bliver herefter afgjort af FAUK’s jurister, oplyser Forsvarskommandoen. 

 

Anbefalet til dig