Buschaufføren ser barn og baby gå alene på gaden: Så træffer hun en afgørende beslutning

13/8/22 14:35

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Da hun så en 5-årig dreng komme gående ned ad gaden med en baby i hånden, vidste hun straks, at der var noget galt.

Det er vigtigt at holde øjnene åbne, når du kører på offentlig vej. En buschauffør gjorde dog meget mere end det, da hun så noget på fortovet, der virkede forkert.

Jeannie Mitchell, der arbejder for Milwaukee County Transit System i Wisconsin, var tilfældigvis på det rette sted på det rette tidspunkt. Og hun traf en beslutning, der viste sig at være afgørende.

Når man har kørt rundt i sin hjemby rigtig mange gange i mange år, tænker man, at man har set det hele. Det viste sig dog ikke at være tilfældet for Jeannie.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Hun kørte på sin faste rute en dag, mens hun snakkede med en passager. Pludselig blev hendes latter til bekymring, da hun så to små børn, der gik på fortovet uden nogen voksen i sigte. 

To små børn, på hhv. fem og et år, gik alene på fortovet ved siden af vejen. Fra sin bus kunne Jeannie se, at de to børn var bange, og så slog hendes moderlige instinkter ind. Hun vidste, at hun måtte gøre noget med det samme.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Derfor besluttede Jeannie sig for at stoppe bussen ved siden af de to børn. Dernæst åbnede hun døren for at kalde på børnene.

"Søde, hvor skal I hen? Hvem er I med?" spurgte hun de to børn på fortovet.

Deres tavshed fik Jeannie til at gå tættere på dem for at forsikre dem om, at hun ikke var en trussel, ej heller en 'fremmed', som børnene ikke bør tale med.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Hun spurgte dem, hvad der var sket, og hvordan de var endt, hvor de var.

Efter at have forsikret de to børn om, at hun var en, de kunne stole på, tog den omsorgsfulde buschauffør børnene med ind i bussen, hvor de kunne få varme og føle sig trygge.

På samme tid tog Jeannie kontakt til politiet, så de kunne finde ud af, hvad der var sket. Da de gjorde det, opdagede de, at børnene havde forladt deres babysitter af en eller anden grund.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Den ældste af de to børn vidste, at et familiemedlem boede i nærheden, og mens de var på vej derover, farede de vild.

Heldigvis lykkedes det for politiet at få fat i børnenes mor, og hun dukkede hurtigt op for at blive genforenet med sine to børn.

"Hvis forælderen ikke var dukket op, ville jeg stadig tænke: 'Hvad skete der med de børn?'. Men da først politiet dukkede op og gjorde deres del, havde jeg det meget bedre," fortalte Jeannie til FOX 6.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Jeannie var mere end glad for at hjælpe, da hun selv ved, hvordan det er at miste et barn. Hendes egen 5-årige søn forsvandt nemlig i mere end 12 timer, da han opholdt sig hos et familiemedlem.

Det virker måske ikke som lang tid, men for en mor, vil det at miste sit barn i blot et minut skabe stor bekymring.

Takket være en flot handling fra en fremmed mand, blev hendes søn fundet og bragt hjem. I denne historie var det dog Jeannie, der var den omsorgsfulde person og fik børnene bragt hjem til familien.