By i karantæne: Kæmpe dræbersnegle på størrelse med rotter skræmmer beboere

05/7/22 14:17

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Den afrikanske kæmpesnegl har skabt kaos i en by i Florida, hvilket har fået myndighederne til, at udsende en karantæne advarsel, mens de tager hasteforanstaltninger i brug, for at kontrollere de dræbende skadedyr.

Snegle på størrelse med rotter har sendt en amerikansk by i lockdown, mens myndighederne kæmper for at udrydde skadedyrene.

Arten, der stammer fra Afrika, er blevet opdaget i et område i Florida, hvor myndighederne udsender advarsler til beboerne. Det skriver Daily Star.

Den afrikanske kæmpesnegl, kan bære parasitten lungeord, som kan forårsage livstruende virkninger og udløse meningitis hos mennesker.

Den 23. juni meddelte Floria Department of Agriculture and Consumer Services (FDACS), arten var blevet opdaget i New Port Richey-området i Pasco County. 

Det blev bekræftet, at byen blev sat i karantæne dagen efter.

Som en del af reglerne, blev lokalbefolkningen forbudt, at flytte planter, jord, affald, haveaffald, kompost og byggematerialer, placeret uden for den udpegede zone. 

FDACS sagde:

“Den gigantiske afrikanske kæmpesnegl, er en af de mest skadelige snegle i verden og spiser mindst 500 forskellige typer planter.”

Det er blevet rapporteret, at sneglene kunne have en tragisk indvirkning på lokalt landbrug og naturområder, med bekymring for, at de kunne forårsage alvorlig skade på tropiske og subtropiske miljøer.

De afrikanske sneglearter blev først fundet i Florida i 2011 og har fået myndighederne til at bruge knap 80 millioner kroner i omkostninger hidtil. 

De store snegle, er kendt for, at formere sig hurtigt og kan lave omkring 1200 æg på et år. 

Fordi de ikke har nogen naturlige rovdyr, er de svære at slippe af med. 

De kan leve op til ni år og vokse til, at være 20 centimeter i længden.

Det amerikanske landbrugsministerium startede behandlingsprocessen i sidste uge og brugte et pesticid kaldet metaldehyd.

Alle ejendomsejere, vil få en meddelelse herom mindst 24 timer før det er tid hos dem.