Bybuschauffør for retten: Kørte med 2,5 i promille

10/05/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Spritbilisten har været for retten, hvor dommen nu er faldet

Mest læste i dag

Passagererne om bord på en bybus i Roskilde kunne have kommet i alvorlig fare, da de kørte med den lokale bybus, skriver Sjællandske Medier.

Den 65-årige buschauffør kørte nemlig rundt med en promille på intet mindre end 2,52.

Under spritkørslen nåede den plørefulde chauffør at køre med høj fart ind i et vejskilt, inden turen sluttede på Stændertorvet. 

Den farlige køretur fandt sted den 30. juli sidste år, kort før klokken 17. Ved Stændertorvet valgte den fulde chauffør at stige ud af bussen, for at observere skaderne, bussen havde påtaget sig af den irrationelle kørsel: det ene sidespejl var blevet slået af.

Chaufføren nåede dog ikke at bestige om bord på bussen igen, da torvets cafégæster overværede manden komme vaklende ud af køretøjet.

Bussen blev straks inddraget administrativt, og manden har i dag været for Retten i Roskilde.

Dommen lyder på, at den 65-årige mand ikke må styre noget køretøj større end en lille knallert, de næste tre år.

Ydermere er manden blevet idømt 20 dages betinget fængsel samt en bøde på 16.500 kroner, samtidig med at han skal deltage i obligatorisk behandling af alkoholisme.

Chaufføren forklarede i retten, at han havde begyndt at drikke, da han mødte op på arbejde kl. 14. Han havde indtaget både spiritus og stærk øl, både før og under kørslen. Den farlige kørsel var blevet bemærket af bussens passagerer.

Anbefalet til dig