Cana Buttenschøn har fået kræft

Pressefoto

Cana Buttenschøn deler tirsdag aften en trist nyhed.

Cana Buttenschøn har over for sine mere end 68.000 følgere på Instagram afsløret en særdeles hård nyhed, da hun fortæller, at hun har fået konstateret livmoderhalskræft.

Læs også

Nyt lovkrav: Nu bliver disse uddannelser røgfrie

Den 32-årige Cana Buttenschøn fortæller, at det er fire uger siden, at det blev konstateret.

Hun knytter nogle ord til situationen i form af et langt opslag på hendes Instagram, hvor hun også har tilføjet en video, som næsten runder ti minutter.

"Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg troet, at jeg skulle sidde og lave den her video lige nu eller nogensinde, men sagen er den, at jeg har noget, jeg gerne vil dele med jer," siger hun.

Hun fortæller endvidere i videoen, at det var i forbindelse med fødslen af sin lille datter, at man opdagede kræftknuden.

"Mit liv har derfor ikke bare været vendt på hovedet af at have fået endnu et barn, min sygdom har naturligvis også fyldt en hel del," kommer det fra Cana, som efterfølgende tilføjer:

"Vi opdagede under fødslen, at der var en knude i min livmoder. Det var den, der gjorde, at jeg ikke kunne føde vaginalt. Der var simpelthen for meget knude til, at der kunne komme en baby ud."

Man har nu, en måned efter fødslen, fået bekræftet, hvad årsagen var til, at hun fødte på hospitalet, da hun ellers havde planlagt, at hendes datter skulle være kommet til verden ved en hjemmefødsel.

Hun fortæller ligså om behandlingsforløbet, hvor hun kan fortælle, at hun allerede har modtaget de indledende behandlinger, hvortil hun tilføjer, at hun tager godt imod kemoen.

"Indtil nu har jeg haft det rimelig godt efter mine behandlinger. Jeg har ikke mærket super meget til min kemo, udover at jeg er rimelig træt," siger hun.

Hun understreger dog efterfølgende, at hun er sikker på, hun får det godt igen.

"Der har været - og er - mange store følelser på spil, og jeg er så absolut sprød i kanten, men det allervigtigste lige nu er, at jeg stoler på at jeg nok skal blive rask igen."

Du kan se videoen her 

Læs også

Frederik og Mary nedlægger forbud: Billedet må ikke vises