Cannabisolie redder hest fra aflivning: Nu galoperer Wendy igen

18/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Tidliger var hesten gigtplaget, men nu har Wendy fået galop i benene igen. Foto: Hestesynergi / Gitte Skriver
Wendy var slemt ramt af gigt, men nu får hesten regelmæssigt cannabisolie, som ser ud til at have en gavnlig virkning.

Mest læste i dag

Den 20-årige pony Wendy har været slemt plaget af gigt i flere år. Det kunne ikke gå meget længere, derfor stod Wendy til at blive aflivet. Men så fik hendes ejer en idé. 

Det fortæller TV Midtvest. 

Pludseligt slog det Gitte Skriver, som ejer Wendy, at cannabisolie måske ville være svaret på hestens smerter. Tidligere har olien, der udvindes fra cannabisplanter, haft en lindrende effekt på Gitte Skrivers mand. 

De havde egentligt allerede truffet beslutningen om, at det ville blive Wendys sidste år, derfor tænkte Gitte Skriver, at man lige så godt kunne afprøve den alternative behanding. Det skulle vise sig at være en god idé. 

Nu - et år senere - levere Wendy i bedste velgående.

Bliver ikke skæv

Cannabisolien kommer i dråber.

Hver tiende dag får Wendy nogle dråber på en gulerod eller et stykke rugbrød. Hendes ejer forsikrer dog om, at hesten hverken bliver skæv eller får abstinenser efter flere dråber. Olien har nemlig ikke de stoffer, der gør, at man bliver skæv.

Der er dog ingen tvivl om, at olien har gjort en stor forskel på livsglæden hos Wendy. 

"Før var det helt galt med hendes gigt, så hun sagde selv fra. Nogle dage kunne vi slet ikke få hende ud af boksen, fordi hun ville blive inde, fordi hun havde så ondt. Nu galloperer hun igen," fortæller Gitte Skriver til TV Midtvest.

Til dagligt driver hun Hestesynergi, der ligger i Skyum syd for Thisted.

Dråberne er ikke lovlige at give til dyr, men det ser Gitte Skriver stort på. De lindrer både hendes hest og mands smerter, derfor vil hun fortsætte med at give dem. Hun fortæller, at dråberne - i hendes optik - har givet hende og Wendy ti år mere sammen. 

Hun siger om dråberne og spørgsmålet om, hvorvidt disse er inden for lovens rammer. 

"Jeg mener det skal frigives og der skal oplyses mere om hvad det kan gøre for dyr og mennesker. Det har reddet min hest, så det er det værd, at gøre noget ulovligt."

 

Anbefalet til dig