Carlsberg laver fødselsdagsøl til Dronningen

02/04/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Carlsberg
I anledningen af, at Hendes Majestæt Dronning Margrethe fylder 80 år Den 16. april 2020 ændre Carlsberg udseendet på deres pilsner.

Mest læste i dag

Selvom alle begivenheder i forbindelse med mærkedagen er blevet aflyst, har Carlsberg valgt at sende deres fødselsdagsøl på gaden

Danskerne kan skåle sammen hver for sig

Alle Kongehusets planlagte aktiviteter i forbindelse med den runde fødselsdag i april er blevet aflyst eller udsat på grund af coronavirus. Det har fået Carlsberg til at justere lanceringen af en planlagt fødselsdagsversion af Carlsberg pilsneren, så lanceringen giver danskerne mulighed for at skåle for Majestæten derhjemme og på den måde fejre dagen sammen, hver for sig.

”Carlsberg har skabt en fødselsdagsversion af Carlsberg pilsneren med guldskrift og fødselsdagshilsen for at fejre Hendes Majestæt Dronningens runde fødselsdag. Nu er omstændighederne helt anderledes, og vi ser derfor fødselsdagsflasken som en mulighed for danskerne til at fejre Hendes Majestæts fødselsdag ved at skåle hver for sig og dermed vise sammenhold ved at skåle på afstand,” siger Christopher Bak Billing, marketingchef for Carlsberg i Danmark.

 

Fejringen fortsætter

Tidligere på året valgte Carlsberg at genintroducere kaldenavnet HOF på Carlsberg pilsneren, og nu fortsættes fejringen altså med en særudgave af Pilsneren i begrænset oplag.

Den nye fødselsdagsetiket vil være at finde på alle Carlsberg-flaskerne i en begrænset periode, og de kan købes i detailhandlen i ugerne omkring fødselsdagen den 16. april, og så længe lager haves.

”Vi har ligesom alle andre dyb respekt for myndighedernes anvisninger og Hendes Majestæts påmindelse om at holde sammen hver for sig. Derfor har vi også besluttet at ændre lanceringen af den fine fødselsdagsversion af Carlsberg pilsneren, så vi følger myndighedernes anvisninger, og lader danskerne passe på hinanden ved at hygge sig, skåle og fejre Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag hver for sig,” siger Christopher Bak Billing.

Carlsberg som kongelig hofleverandør

Carlsberg blev leverandør til Det Kgl. Danske Hof den 3. februar 1904, og titlen fik danskerne til at kalde Carlsbergs pilsneren for HOF. Bryggeriet tog den populære betegnelse til sig og begyndte selv at kalde Carlsberg pilsneren for HOF i 1914, da man fejrede pilsnerens 10 års fødselsdag.

I Danmark er jeg født tekst

Find I Danmark er jeg født tekst og melodi til en af Danmarks mest populære sange her.

Anbefalet til dig