CBD-olie kan være godt for dit kæledyr

01/06/2018

Kasper

Hvis du gerne vil prøve alternativ medicin til din hund eller kat, kan CBD-olie måske være vejen frem. Olien kan gøre meget af det samme for dit kæledyr, som den kan gøre for dig. Blandt andet lindre smerter.

Mest læste i dag

Lige så vel som vi mennesker kan få ondt i ryggen, smerter i leddene og ømhed i musklerne, gælder det også for dyr, som mange af os holder af. Hvis et dyr har en rygrad - og det har de fleste jo - så har det også, hvad man kalder for et endocannabinoid system. Et system, der består af en gruppe molekyler i hjernen, som regulerer en række fysiske og psykiske processer, og som kan blive påvirket af cannabis.

Din hunds lever bearbejder olien

Når mennesker søger alternativ behandling i form af CBD, så kan man lige så godt gøre det samme for sit kæledyr. Der er sågar større succes med effekten af det smertestillende præparat for hunde end hos mennesker.

Videnskaben har ikke kunnet give svar på, hvorfor det forholder sig sådan - i hvert fald ikke indtil videre. Men en del indikationer peger på, at det skyldes hundens leverenzymer, som tager længere tid om at optage og bearbejde cbd-olien end mennesker. I stedet for, at olien bliver brændt hurtigt op, får den en mere effektiv virkning i kroppen på menneskets firbenede og bedste ven.

Kan olien berolige din hund?

Ja, det er der meget, der tyder på. CBD-olie har vist sig at have en angstdæmpende funktion for mennesker. Når det gælder dyr, er det umiddelbart anderledes. Hvis der er tale om noget udefrakommende, der giver hunden uro, kan olien godt have en effekt. Det kan eksempelvis være larm en nytårsaften.

Det kan også være, din hund har brug for at finde ro på en køretur, i et fly eller på færgen. Så vil olien med en vis sandsynlighed kunne berolige hunden. Det er dog ikke en garanteret effekt.

Hvordan docerer du så CBD-olien til din hund?

Du kan give din hund olien fra en flaske i munden, på en godbid, gnide det i dens hud eller røre det rundt i madskålen. Det kan med andre ord gøres på alle tænkelige måder.

Der findes forskellige øjemål til dosering alt efter dyrets størrelse. En lille hund på fem kilo skal nok have fem dråber. Hvis hunden vejer 10 kilo, kan du give det dobbelte. Og så læg fem dråber til for hvert femte kilo - hvis hunden er endnu større. Men læg altid ud med en mild dosis. Så vil du kunne se, om der er en effekt efter cirka tre kvarter. Hvis der ikke er sket noget, kan du forhøje dosis og så fremdeles.

Anbefalet til dig