Cecilie Beck raser over TV 2: “Det sender et utroligt dårligt signal”

15/01/2021

Sarah Steenfeldt

Cecilie Beck arbejder til hverdag som nyhedsvært på TV2. Hun er et af stationens mest populære ansigter. Foto: Miklos Szabo / TV2
Nyhedsværten er bestemt ikke tilfreds med ledelsens beslutning.

Mest læste i dag

I dag kl.12.15 har TV 2 indkaldt medarbejderne til et møde. Årsagen er uroen der har været på arbejdspladsen, efter at det blev ud, at TV 2 dropper Metoo-dokumentaren, som omhandler sexisme på danske arbejdspladser. Det skriver TV 2.

Gennem researchfasen kom det frem, at en del primært handler om TV 2 selv - som dermed stod over for at undersøge sig selv. Dette er en del af forklaringen på, hvorfor dokumentaren blev skippet. Det har TV 2 tidligere fortalt. 

Men langt fra alle er tilfredse med den udmelding - heriblandt en stor del af medarbejderne på TV 2. 

“Der er en stor del af medarbejdergruppen, som er vrede og skuffede - og det er vigtigt, at de føler sig hørt,” forklarer TV 2’s hovedtillidsmand Lennart Steen før mødet. 

På omkring 12 timer underskrev 155 ud af 650 medarbejdere fra TV 2’s nyhedsafdeling et fælles brev, hvor de giver klart udtryk for deres utilfredshed. Det skriver Se & Hør. 

Er dybt uenig 

Én af dem, er nyhedsvært Cecilie Beck. Hun mener nemlig sagtens at TV 2 kan beskæftige sig med ting, der er foregået på TV 2, fortæller hun med henvisning til forklaringen på, hvorfor TV 2 har skippet dokumentaren.

“Og så mener vi, det er et rigtig dårligt tidspunkt, fordi det faktisk har vist sig, at der er noget at fortælle. Så det sender et utroligt dårligt signal at lægge dokumentaren ned,” siger hun.

Tidligere i denne uge har Jacob Kwon, der er nyhedschef på TV 2 forsvaret TV 2’s beslutning overfor Se & Hør: 

“Det er fordi vi overordnet set ikke mener, det er troværdigt, at vi undersøger os selv på den her måde. Vi mener ikke, at det er journalistisk hensigtsmæssigt, at det er kolleger, der skal undersøge andre kolleger, som skal interviewe andre kolleger, både nuværende og tidligere,” siger Jacob Kwon.

 

Anbefalet til dig