Charlotte Bøving i tårer efter kræftscanning

Nyheder
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Den landskendte læge fik ny melding om hendes kræftdiagnose

Lige nu læser andre også

Den kendte læge Charlotte Bøving er diagnosticeret med neurologisk tumor i tyndtarmen, der er kategoriseret som uhelbredelig kræft. Sammen med konen, Christina, kæmper hun derfor for de bedst tænkelige behandlinger.

Men parret kunne gå påsken i møde med en glædelig nyhed.

Resultaterne fra Bøvings seneste kræftscanning var nemlig kommet tilbage med særdeles godt nyt: 

Der er nemlig ikke længere synlig cancer i lægens krop, skriver Ekstra Bladet.

– Der er ting, vi ikke selv er herrer over: det er tiden og helbredet, så når et skanningssvar går med én i stedet for imod én, så bliver man taknemmelig, fortæller Charlotte Bøving.

Til trods for Bøvings erhverv og realistiske tilgang til den frygtelige sygdom, kan nyheder som denne alligevel bringe en tåre frem hos den landskendte læge.

– Men vi har også aftalt med hinanden, at vi vil være beredt på kamp. Når noget går den gale vej, tager vi arbejdstøjet på og går i gang. Her hjælper det helt fantastisk at have en stærk partner, for det gør alting lettere at bære, roser Charlotte hendes kone.

Parret har talt åbent om Charlottes kamp med kræftsygdommen, og i de kommende fire-seks uger kan de begge opleves til diverse foredrag rundt om i landet, med foredraget ‘Til døden os skiller’: en titel foredraget deler med parrets bog, hvori de skriver hvordan man huske at nyde hver eneste dag man har her i livet.

– Vi gør meget for at inspirere andre til ikke at tabe modet. Da jeg havde lagt mit skanningsresultat op, ringede Kræftens Bekæmpelse og spurgte, om de måtte lægge min historie på deres hjemmeside. Det gjorde de for tre dage siden, og den er nu delt mere end 500.000 gange, så der er åbenlyst brug for, at nogen kan spejle sig i et forløb som mit, fortæller lægen.

Der kan fortsat købes billetter til foredragene.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig