Chefanalytiker advarer: Disse boligejere bliver hårdt ramt

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Boligejerne vil få tre syngende lussinger.

Lige nu læser andre også

Ifølge chefanalytiker i Spar Nord, Martin Lundholm, vil boligejere med rentetilpasningslån stå for enden af tre syngende lussinger.

Martin Lundholm har således tildelt hver lussing et navn: Markante renteforhøjelser, høj inflation og faldende huspriser.

I den kommende uge vil realkreditinstitutterne igangsætte renteauktionerne, der skal fastlægge rentetilpasningslånenes nye rentesatser, der skal refinansieres til januar.

Og ifølge Martin vil kontrarenten på F1-lån gå fra -0,24 procent til 2,92.

Samtidig nævnes det, at F3-lån vil gå fra -0,33 procent til 3,20 procent, mens F5-lån vil stige fra 0,22 procent til 3,40 procent.

Skulle dette vise sig at blive aktuelt, vil det betyde, at vi får den største rentestigning på rentetilpasningslån, siden de blev introduceret i 1997.

"For en restgæld på én million kroner og 25 års restløbetid vil det betyde en stigning i den månedlige nettoydelse på mellem 815 og 985 kroner, hvis lånet er med afdrag. Er lånet uden afdrag, bliver stigningen mere end dobbelt så stor, nemlig mellem 1.960 og 2.250 kroner," forklarer Martin Lundholm ifølge B.T.

Boligejere, der har fastrentelån, er derimod heldige.

Ifølge Martin Lundhold vil de "kun" blive ramt af den høje inflation. Fastrentelånets kurs er nemlig faldet, hvilket medfører, at friværdien er beskyttet, når boligpriserne falder.

Renteauktionerne er sat til at begynde 17. november og slutte 24. november.

Anbefalet til dig