Cheføkonom advarer disse danskere: Kan koste dig dyrt

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er på boligjagt, skal du så købe nu eller vente til efter nytår?

Lige nu læser andre også

Danskerne synes at være stadig mere og mere aktive inden for boligmarkedet, hvilket blandt andet skyldes, at flere boligkøbere jagter en skatterabat forud for den nye boligskattereform, der træder i kraft til nytår.

Og i den forbindelse er Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, ude med en advarsel.

For det er nemlig ikke en god handel for alle, skriver B.T.

Danske boligejere skal som bekendt betale deres boligskat efter en ny reform når kalenderen skriver 2024.

Her vil 80 pct. kunne træde ind i det nye år med en skattelettelse, mens de restende 20. pct af boligejerne vil opleve, at deres skat stiger.

Det gælder dog ikke, hvis man ejer den pågældende bolig før nytår, så vil man få glæde af en kontant skatterabat så længe man har boligen.

Det er især ejerlejligheder i de store byer, som vil få glæde af disse skatterabatter.

"Der vil med andre ord være en stor forskel på at købe, før rådhusklokkerne falder i slag nytårsnat fremfor efter," kommer det fra Søren Kristensen.

Derfor lyder det da også som en åbentlyst god idé at købe inden det nye år. Og det vil det også være for nogle, men bestemt ikke for alle, advarer Søren Kristensen.

Cheføkonomen fremhæver nemlig et overset faktum, idet købsprisen inden nytår vil være inklusiv skatterabatten. 

"Det betyder, at boligens købspris er 'forhøjet' som følge af skatterabatten, så man ender med at betale lidt mere for en bolig med skatterabat. Hvor meget ekstra man skal betale, kan variere meget, men det kan dreje sig om 5-10 pct. af den samlede pris," forklarer han følge B.T.

Det kan altså med andre ord ende med at blive en meget dyrt købt skatterabat. For nogle boligkøbere kan det reelt give meget mere mening at vente til efter nytår og leve med en større skatteregning, en lavere købspris og samtidig ende med et mindre boliglån. 

Derfor skal man tænke sig godt om inden man går på jagt efter skatterabatten. 

Anbefalet til dig