Chili Klaus fejrer 10 års jubilæum: Fra smertehelvede til millioner

Af: Mie M.B

|

27/12/2023

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Den modige chilispiser kigger tilbage på et årti præget af forsøg, fejl og ikke mindst chilier

Mest læste i dag

Claus Pilgaard, bedre kendt som Chili Klaus, åbner i et interview i Finans op om sin rejse fra en smertefuld chili-smagning på en bornholmsk græsplæne til opbygningen af en millionforretning. Hans første produkt, tørret chili i små patentglas, blev startskuddet, men vejen til succes har været præget af fejl og tilfældigheder.

På ti år har Chili Klaus udviklet sig til en millionforretning med syv ansatte og en imponerende omsætning. Oprindeligt uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, begyndte hans chili-eventyr på Bornholm, hvor kedsomhed førte til idéen om at spise chili på video. Den første smagning, der endte i smerte, blev starten på det hele.

Claus Pilgaard indrømmer at have begået mange fejl undervejs, men det har været en del af læringsprocessen. Et af hans første fejltrin var produktionen af tørrede chilier i små patentglas, hvor han endte med at købe 30.000 glas fra Kina, men de var billigere og større end forventet. Han måtte fylde mere chili i glassene og opgive fortjenesten.

Uden forudgående planer begyndte Chili Klaus at markedsføre produkterne i Norge og skabte en efterspørgsel, der førte til samarbejde med Norges førende kødproducent. Virksomheden er nu også repræsenteret i Sverige og Finland. 

Selvom Chili Klaus har skabt en trend og stadig er en enkeltmandsvirksomhed, holder han af at have travlt og betragter virksomheden som sit personlige projekt.

Anbefalet til dig