Chips tilbagekaldes efter fund af farligt stof: Spis dem ikke!

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Chipsene kan indeholde et kræftfremkaldende stof.

Mest læste i dag

Coop Danmark tilbagekalder økologiske rodfrugtchips fra Irmas hverdag som følge af højt indhold af akrylamid.

Poserne, der tilbagekaldes, har EAN-nummeret 7340191104341 og med udløbsdatoen 08.04.2023.

Det bekræfter Coop Danmark A/S i en pressemeddelese.

Foto: Coop.dk

Chipsene, der bliver solgt i Irma, Dagli'brugsen, Kvickly, SuperBrugsen og på Coop.dk, bliver tilbagekaldt, fordi de har et forhøjet indhold af akrylamid.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er "akrylamid er et skadeligt stof, der dannes når kulhydratholdige produkter bliver varmebehandlet. Det er for eksempel når kartofler steges eller når brød ristes".

Hertil har Fødevarestyrelsen at tilføje, at akrylamid er et stof, der dannes i forbindelse med tilberedningen.

"Akrylamid kan skade nerver, arveanlæg og formeringsevnen. Men set i forhold til de små mængder af akrylamid, vi indtager fra kosten, så er det akrylamids evne til at forårsage kræft i både muse- og rotteforsøg, der giver anledning til den sundhedsmæssige bekymring," skriver de på deres hjemmeside.

Det vil altså sige, at de økologiske rodfrugtchips måske har fået en tur for længe på grillen og er blevet en tand for sprøde.

Hvis du har købt en pose fra det pågældende parti, kan den leveres tilbage til butikken, hvor den er købt, eller kasseres.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig