Chok-dokumentar på TV2 har fået store konsekvenser

08/05/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Den chokerende dokumentar om Kostskolen, Herlufsholm, har fået store konsekvenser for skolens rektor.

Mest læste i dag

Mikkel Kjellberg er ikke længere rektor på Herlufsholm Skole. Det oplyser Herlufsholm Skole i en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at man har 'besluttet at afslutte samarbejdet' med ham.

I pressemeddelelsen fremgår det, at bestyrelsen har afholdt et møde lørdag, hvor der er blevet talt om de aktuelle problemstillinger samt løsninger på dem. I denne forbindelse er det af skolens bestyrelse blevet besluttet, at Mikkel Kjellberg fyres som rektor.

Formanden for Herlufsholm Skoles bestyrelse, Torben Lowzow, sender en tak til Mikkel Kjellberg, der har stået i spidsen for skolen de sidste knap tre år. Her har han haft stor betydning for det faglige niveau på skolen, lyder det.

"Jeg vil gerne takke Mikkel Kjellberg for mange års indsats for Herlufsholm, de sidste knap tre år som rektor. Mikkel har haft stor betydning for ikke mindst det faglige niveau på skolen," siger Torben Lowzow.

Da der ikke er fundet en ny rektor, vil det være vicerektor Martin Arvedlund, der kommer til at forestå den daglige ledelse indtil videre.

Derudover fremgår det, at Herlufsholm Skole har planer om at iværksætte en handlingsplan, der skal resultere i en ny skole. Denne handlingsplan vil bestyrelsen bede skolens ledelse gennemføre i de kommende uger og måneder.

"Vi er nødt til at gøre helt grundlæggende op med alle forhold på skolen, der kan have været med til at skabe den usunde kultur, som udsendelsen beskriver. Der er ingen hellige køer. Heller ikke for bestyrelsens eget vedkommende og vores fremtid på skolen. Men vi ser det som vores ansvar, at vi nu følger en plan helt til dørs, som kan sikre skolen og ikke mindst vores elever," siger Torben Lowzow.

Inden konkret handlinger kan iværksættes, skal skolens bestyrelse og ledelse danne sig et billede af, hvad der har skabt problemerne. Derfor er der blevet bestilt en uvildig undersøgelse, som skal foretages af advokat Jon Lauritzen.

Allerede nu har bestyrelsen præsenteret konkret handlinger, herunder afskaffelse af præfekt-ordningen, en gennemgribende ændring af nuværende ordning med sovesale samt ansættelse af en ny medarbejder, der skal forestå arbejdet med trivsel på Herlufsholm Skole.

Ydermere vil der blive oprettet en whistleblowerordning for elever, mens den omtalte PØ-kamp, der blev beskrevet i TV 2-dokumentaren, vil blive afskaffet.

"Vi vil med disse tiltag forandre flere af Herlufsholms institutioner grundlæggende, således at vi med afsæt i skolens gode værdier, kan skabe et nyt Herlufsholm, hvor alle elever har en tryg og god hverdag," fortæller Torben Lowzow.

Anbefalet til dig