Chok fra ferieparadis: Skal genbruge badevandet

Af: Lucas Andreas

|

17/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det populære ferieparadis Costa del Sol står faretruende tæt på en vandkrise.

Lige nu læser andre også

Costa del Sol, det populære område i Sydspanien, kendt for sine mange solrige dage, flotte strande og pulserende byliv, er en yderst populær feriedestination for danskerne. Nu står området dog over for en potentiel vandkrise, der truer med at påvirke både de lokale såvel som turister. Området har desperat brug for regn, og hvis den nuværende tørke fortsætter, vil vandrestriktioner blive pålagt fra marts, hvilket potentielt kan få alvorlige konsekvenser for turistindustrien.

Det skriver B.T.

Juan Martín Moré, salgschef på The Flag Costa del Sol, Marbella - Estepona, advarer om, at vandnedskæringer ikke kun er problemet. Turister er tilbøjelige til at foretrække destinationer uden vandrestriktioner, hvilket kan påvirke antallet af besøgende.

Turistsektoren forsøger at berolige potentielle besøgende ved at fremhæve, at mange større hoteller har forberedt sig på vandmanglen. Ignacio Gómez-Escolar, marketingdirektør for Hard Rock Hotel Marbella, forklarer, at de har vandtanke og implementeret foranstaltninger til daglig vandbesparelse.

Nogle hoteller, som Hotel Occidental Puerto Banús, overvejer endda avancerede systemer til vandgenanvendelse fra brusere og toiletter for at imødegå vandmanglen. Turistsektoren ønsker at understrege, at de er forberedte og har bæredygtige løsninger på plads.

Sidste års sommermåneder tiltrak Costa del Sol seks millioner turister alene, hvilket var en stigning på 4,8 procent i forhold til året før. Med den nuværende udsigt til vandrestriktioner håber turistindustrien på bevidsthed om deres foranstaltninger og bæredygtige tiltag for at bevare destinationens appel.


Anbefalet til dig