Chok i kongehuset: Politiet måtte tilkaldes

11/12/2020

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Kongehuset måtte tilkalde politiet torsdag den 11. december, da en person uden tilknytning til kronprinsessefamilien forsøgte at trænge ind på privat område ved Haga Slot i udkanten af Stockholm.

Mest læste i dag

En person, der ikke har forbindelse til den svenske kongefamilie, forsøgte torsdag den 11. december at trænge ind på et privat område ved Haga Slot. På dette slot bor kronprinsesse Victoria og prins Daniel med deres børn prinsesse Estelle og prins Oscar. 

Det er den svenske avis Expressen, der har kunne bringe nyheden, der efterfølgende er blevet bekræftet af både kongehusets kommunikationsafdeling og af det svenske svar på Politiets Efterretningstjeneste: Säpo. 

Margareta Thorgren, der er kommunikationschef for det svenske kongehus, fortæller til Expressen, at politiet arbejder med sagen 

"Der var en situation ved portene. Det er en politisag," fortæller hun til den svenske avis. 

Expressen spurgte også kongehusets kommunikationschef, om kronprinsesse Victoria, prins Daniel eller børnene var hjemme, da den respektive person forsøgte at tilegne sig ulovlig adgang til Haga Slot. Det har Margareta Thorgren dog ikke ønsket at svare på. 

Lettere kryptisk udtalte hun dog følgende til Expressen: "Som du sikkert er klar over, foregår vældig meget arbejde hjemmefra". 

Det var naturligvis Stockholms Politi, der blev tilkaldt til Haga Slot, da det ligger i udkanten af Stockholm. Her har de snakket med sikkerhedsvagterne ved kronprinsesse Victorias bolig. 

Ifølge det svenske politis pressetjeneste, er der ikke nogen mistanke om, at der skulle være tale om en forbrydelse. Derfor oplyser de også til de svenske medier, at man ikke har anholdt nogen i forbindelse med hændelsen.

Haga Slot har været hjem for svenske kronprinsesse Victoria og hendes familie siden 2010. De har flere gange udtalt til de svenske medier, at det er et sted, hvor Victoria og prins Daniel samt deres børn prinsesse Estelle og prins Oscar er vilde med at bo. 

Anbefalet til dig