Chokerende hændelse: Lærer stukket ned af folkeskoleelev

Haarby Skole. Foto: Presse-fotos.dk
Haarby Skole. Foto: Presse-fotos.dk
Nu er Arbejdstilsynet trådt til.

Mest læste i dag

Voldelige episoder på Haarby Skole har trukket alvorlige overskrifter efter en tilsynsrapport afslørede, at lærere gentagne gange er blevet slået, sparket, spyttet på, og i ekstreme tilfælde stukket med en saks og truet med en blyant.

Rapporten, som Presse-fotos.dk via. Radio4 Morgen har fået adgang til, kaster lys over en række bekymrende forhold på den fynske folkeskole.

Ifølge rapporten har flere ansatte på Haarby Skole båret fysiske mærker fra de voldelige overfald, hvilket indikerer et langvarigt problem med elevadfærd, der går ud over det acceptable.

"Der er flere episoder, hvor de ansatte har fysiske mærker på kroppen efter at være blevet udsat for vold," fremgår det af tilsynsrapporten.

Hver tredje lærer har været udsat

Denne skræmmende situation på Haarby Skole er desværre ikke en isoleret hændelse.

En landsdækkende undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viser, at mere end hver tredje adspurgte lærer har oplevet voldelige handlinger såsom slag, spark, skub eller spytklatter fra elever.

I lyset af rapportens afsløringer har Arbejdstilsynet nu grebet ind og udstedt et påbud til Haarby Skole. Skolen arbejder aktivt på at implementere forebyggende tiltag for at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø for både lærere og elever.

Anbefalet til dig