Chokerende meningsmåling: Nu er de Danmarks 3. største parti

19/10/2022

Henrik Rothenbücher

En ny meningsmåling fra Voxmeter har vendt fuldstændig op og ned på folketingsvalget.

Mest læste i dag

Hvis der er nogen, der ikke mener, at der kan ske noget i meningsmålinger på ganske få dage, så skal de tro om igen.

Det er små to uger siden, at Mette Frederiksen trykkede på knappen og udskrev valg, og på de to uger er der blevet vendt op og ned på alt.

De Konservative der stod til at være Danmarks næststørste parti, er røget fuldstændig ud i kulen, og Lars Løkke Rasmussens Moderaterne, som folk slet ikke var sikre på ville klare den, ligger nu i en ny meningsmåling og er det 3. største parti i Danmark.

Lars Løkke Rasmussen ligner dermed mere og mere en mand, der kommer til at kunne afgøre, hvem der skal lede landet efter folketingsvalget.

Det er den nye meningsmåling fra Voxmeter, der her til morgen giver et blik på, hvor danskerne står forud for folketingsvalget den 1. november.

Meningsmåling vender op og ned på alt

Hvis vi tager et kig på de absolut vigtigste pointer i den seneste meningsmåling fra Voxmeter, så finder vi to ting.

For det første så er Dansk Folkeparti UDE. Hvis den nye meningsmåling holder stand, så vil Dansk Folkeparti altså ikke klare cuttet til spærregrænsen, og partiet vil dermed være ude af folketinget.

Det samme vil i øvrigt været tilfældet for Kristendemokraterne, Frie Grønne og Alternavet. De tre får henholdsvis 0.6%, 0.5% og 1.6% af stemmerne, mens Dansk Folkeparti står til 1.8% af stemmerne.

I den anden ende kan vi se, at Konservative er faldet fra 8.9% af stemmerne til 7.7%, mens Socialdemokratiet er gået fra 26.1% til 25%.

Moderaterne der for 1 måned siden stod til 1.8% af stemmerne, altså under spærregrænsen, står nu til hele 9.2% af stemmerne. De er dermed det største parti efter Socialdemokratiet og Venstre, der er gået op til 14.7% af stemmerne.

Der er 13 dage til folketingsvalget i Danmark, og det ser ud til at blive et yderst spændende valg.

Anbefalet til dig