Chokerende ny meningsmåling: Her er partiet med den værste meningsmåling i over 10 år

28/10/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er ikke godt nyt for partiet.

Mest læste i dag

Den intensive valgkamp lakker mod enden. 

Det betyder, at der efterhånden tegner sig et godt billede af hvad der kommer til at ske, når danskerne skal til stemmeurnen på tirsdag den 1. november. 

Men danskerne er før blevet taget ved næsen. Det samme er sket for Enhedslisten, med Mai Villadsen i spidsen, som i den seneste meningsmåling har fået den værste i over ti år. 

Ifølge Voxmeters splinternye meningsmåling, som til sidste Folketingsvalg ramte 11 ud af 13 partier indenfor skiven, løfter de sløret for, at Enhedslisten står til 6% af stemmerne. 

Meningsmålingen kommer i kølvandet på en lang valgkamp, hvor formændene flere gange har stået ansigt til ansigt. 

Hvad der skyldes deres nedtur, er endnu uvist - men det er i den grad et slag i ansigtet for det mest venstreorienterede parti. 

De er ikke det eneste parti, som har stukket snuden frem i den seneste måling. 

Det er fortsat ikke opløftende læsning for De Konservative, som står til at få 5,9% af stemmerne og dermed miste to yderligere mandater. 

Derfor ligner de det parti, som kommer til at trække det korteste strå ved denne valgkamp. 

Den selvsamme måling, som har givet Moderaterne en himmelflugt i de andre målinger, afslører at de er faldet en smule. Nu står partiet, med den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen til 10% af stemmerne. 

Han ligner på mange måder en mand, som skal beslutte hvem der skal varetage landet fremover. 

Dette kan man ikke sige om Dansk Folkeparti og Alternativet - men i målingen står de til at komme over spærregrænsen på 2%. 

Det er vigtigt og understrege, at alting kan ske i de sidste dage op til valget. Vælgerne er som aldrig før, klar til at flytte sig, hvis der er en bedre lugt et andet sted i bageriet. 

Anbefalet til dig