Chokerende udmelding: Online betalingsgigant nedlægger 2500 stillinger

Af: Mie M.B

|

31/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nedskæringerne kommer ovenpå en periode med stor nedgang

Lige nu læser andre også

PayPal har annonceret en reduktion af deres arbejdsstyrke med 2.500 stillinger, hvilket svarer til 9% af deres globale medarbejderstab. Dette skridt kommer et år efter en lignende nedskæring og indikerer fortsatte omstruktureringer i virksomheden. Det skriver BBC.

Alex Chriss, der blev rekrutteret fra softwarefirmaet Intuit sidste år for at hjælpe med at revitalisere PayPal, har informeret medarbejderne om, at denne beslutning er truffet for at tilpasse virksomhedens udvikling. Ifølge Chriss vil de berørte medarbejdere blive underrettet inden ugens udgang.

PayPals beslutning kommer i en tid, hvor virksomheden oplever øget konkurrence fra andre store spillere som Apple, Zelle og Block. Under Chriss' ledelse har PayPal for nylig introduceret nye produkter drevet af kunstig intelligens og en funktion til betaling med ét klik, hvilket signalerer en fortsat satsning på innovation.

Til trods for disse nye initiativer har virksomhedens aktiekurs oplevet et fald på over 20% i de seneste 12 måneder. I november rapporterede PayPal dog bedre end forventede indtægter under Chriss' ledelse, hvilket har givet investorerne fornyet håb om en mulig vending for virksomheden.

I løbet af den seneste måned alene har næsten 100 teknologivirksomheder, herunder Meta, Amazon, Microsoft, Google, TikTok og Salesforce, annonceret samlet 25.000 jobnedskæringer.

Block, ledet af Twitters medstifter Jack Dorsey, har også indledt jobnedskæringer som led i en plan om at reducere arbejdsstyrken med 1.000 inden årets udgang. Sidste års massive jobtab i sektoren tilskrives ofte pandemiens ansættelsesboom og høj inflation, hvilket førte til svag forbrugerefterspørgsel.

På trods af disse udfordringer er der modstand i sektoren. Tidligere på måneden gjorde en fagforening, der repræsenterede fyrede Google-medarbejdere, modstand mod job nedskæringerne, idet de påpegede, at det var unødvendigt for et selskab, der tjener milliarder, at skære hundreder af job.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig