Chokoladebutik i shitstorm - Serverer gratis 'Eskimo- is med N…kys'

16/7/20 07:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Frederiksberg Chokolade - Facebook.
Det har ikke været just positiv respons, der er havnet i kommentarfeltet på chokolade butikkens nylige Facebook-opslag.

I kølvandet på at Hansen Is i starten af denne uge, bekendtgjorde at de ændre navnet på deres is ‘Eskimo-is’ til ‘O-payo, valgte Frederiksberg Chokolade at gå imod strømmen - det har bragt dem i en shitstom, fra vrede kunder. 

I det omtalte Facebook-opslag, skriver Frederiksberg Chokolade blandt andet at de “synes at det er for meget med alt det man ikke må sige mere - og derfor er der fredag den 17 juli, gratis is til de første 50 kunder. Det vil være deres Eskimo Is med N… kys på toppen.”

De vrede kommentarer er væltet ind og derfor er delen med ‘N… Kys’ nu blevet ændret til Ny… Kys’. Det har dog ikke stoppet de vrede kommentarer. 

En følger skriver blandt andet: 

“Kærlighed til vores sprog fra gamle dage? Hvad med kærlighed og respekt for andre mennesker? Drop ordet eskimo, og n-kys, og alle de andre gamle, nedladende ord, du sikkert insisterer på at bruge. Nej tak til gratis is fra jer, tror hellere jeg vil købe en Hansen Is.”

En anden skriver: 

“SÅ usmageligt. Hvor er det pinligt for jer. Jeg kommer aldrig igen!”

Her kan du se Facebook-opslaget

Vandene er delt

Den hårde modvind har fået Frederiksberg Chokolade til at komme med et nyt opslag, hvor de forklarer at der er tale om at ‘Ny… Kys’ er en Guf topping/flødebolle og at de på fredag både vil lave det og de gammeldags marengskys. 

I kommentarfeltet er vandene stadig delt, det strømmer ind med kommentarer - nogle udtrykker sin støtte til Tina i Frederiksberg Chokolade, mens andre stadig raser over det første opslag.

En følger skriver til opslaget: 

‘Jeg har stor respekt for du siger fra. Alle de ord vi ikke må bruge mere, det ved at være lidt skævt. Jeg kommer gerne forbi og spiser is hos dig.’ 

Tina beskriver også i opslaget at hun siden det første Facebook-opslag omkring gratis Eskimo-is med N… Kys, har modtaget personlige hade-beskeder på både Facebook, Instagram og SMS. Derudover undskylder hun og forklarer at det aldrig var hensigten at såre nogen i forbindelse med opslaget.

Her kan du se hele opslaget