Choktal: 15.000 allerede fyret i hotel- og restaurationsbranchen

17/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

15.000 er blevet fyret i hotel- og restaurationsbranchen. Foto: Shutterstock
En ny medlemsundersøgelse fra HORESTA viser, at coronavirussens konsekvenser allerede har været enorme. Undersøgelsen fortæller, at alle virksomhedstyper i hotel- og restauranterhvervet er berørte.

Mest læste i dag

Coronavirussen har haft store konsekvenser for landets hoteller og restauranter. Erhvervet beskæftiger normalt 120.000 på dette tidspunkt af året, men en ny medlemsundersøgelse af erhvervsorganisationen HORESTA estimerer, at 15.000 allerede er blevet opsagt. Det skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

84 pct. af virksomhederne svarer, at de har en omsætnings-/ordrenedgang på mere end 50 pct. Faktisk svarer 17,2 pct. ligefrem, at deres omsætning er faldet med 100 pct. sammenlignet med det normale.

”De fleste i branchen har set omsætningen falde drastisk, og situationen er meget alvorlig. Det koster tusindvis af arbejdspladser, også selvom vi med den nye lønkompensationsaftale vil være i stand til at redde nogen af dem. Det er den værste krise, erhvervet har oplevet,” fortæller Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Hun mener, at der er brug for yderligere økonomiske håndsrækninger til erhvervet.

"Regeringen har allerede taget en række initiativer for at hjælpe branchen, hvilket der skal lyde stor ros for. Men hotellerne og restauranterne har brug for yderligere kompensationsordninger fra politisk side. Ellers vil mange i sidste ende dreje nøglen om," siger HORESTA-direktøren.

Erhvervet står til et to cifret milliard tab i 2020 som direkte følge af Corona-situationen. Ingen ved hvor længe situationen varer og det endelige tabstal vil afhænge af, hvor hurtigt markedet retter sig igen.

 

 

Anbefalet til dig