Christian blev angrebet af en ko under en gåtur: Hustruen troede, at han skulle dø

Af: Amalie L.

|

01/09/2024

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Christian og Benedicte Mengel og deres hund gik en tur onsdag aften, da de pludselig stødte på en tilsyneladende rolig ko. Men idyllen blev hurtigt afløst af panik, da koen, uden varsel, gik til angreb.

Lige nu læser andre også

Hvad skulle have været en fredelig aftentur for Christian og hans kone, Benedicte, på Langeland, udviklede sig pludselig til et mareridt, da de kom lidt for tæt på en ko fra Skovsgaard Gods’ kvægbesætning.

Det skriver B.T. 

Med et kraftfuldt stød fra sit hoved ramte koen Christian og sendte ham i jorden. Benedicte stod målløs og frygtede, at det værst tænkelige var sket. 

Selvom Christian formåede at rejse sig efter det første slag, var koen ikke færdig. Den kom igen, denne gang fra siden, og torpederede ham endnu en gang, hvilket efterlod ham liggende på jorden, stærkt forslået.

Heldigvis stoppede koen her, men skaderne var ikke små – et brækket kraveben, en næse, der måtte sys sammen, og flere trykkede ribben – men Christian føler sig alligevel heldig: 

"Det kunne jo være gået meget værre. Der var som sagt et tidspunkt, hvor min kone troede, at jeg skulle dø. Og tænk, hvis det havde været en børnefamilie."

Det brutale angreb har fået Benedicte til at overveje, om der bør tages yderligere forholdsregler, når det kommer til at skille mennesker og kvæg. 

"Skulle man måske overveje, om man kunne gøre noget ved det her? Om man i højere grad kunne skille vilde køer og mennesker ad? Det er jo et held, at der ikke er sket mere," siger hun.

Ifølge Skovsgaard Gods' driftsleder, Catrine Grønberg Jensen, er det en frygtelig ulykke, som de tager meget alvorligt. Fremover fraråder de nu, at man tager hunde med indenfor hegnet, hvilket muligvis kunne have forebygget angrebet. Koens aggression skyldtes derudover sandsynligvis også tilstedeværelsen af en død kalv i nærheden. 

Christian og Benedictes brutale møde med den angribende koen er ikke enestående. Tidligere på måneden blev en ung kvinde og en gruppe vandrere også angrebet af køer. Dyrlæge Peter Raundal understreger i denne forbindelse vigtigheden af forsigtighed og opfordrer til at undgå øjenkontakt med køer, da det kan opfattes som en trussel.

Anbefalet til dig