Christian Fuhlendorff over stregen: Bliver fjernet fra DR

24/05/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Thomas Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Den populære komiker overskrider DRs retningslinjer - og nu gik han over grænsen

Mest læste i dag

Vi er aldrig blevet tættere som globalt folkefærd, end siden internettet blev opfundet.

Og med sig er der kommet diverse mediedelingsmuligheder, hvor borgere over hele verden kan dele deres idéer og teorier: alt fra madopskrifter, træningsprogrammer, underholdningsvideoer – og selvfølgelig også myter og konspirationsteorier.

Det er netop sidstnævnte at Christian Fuhlendorff, sammen med medværterne Christian Frederiksen og Masoud Vahedi, beskæftiger sig med i DR-podcastet ‘Op af kaninhullet’: et underholdningspodcast dedikeret til de tossede teorier og skøre indslag, som folk deler over hele verden. Alt fra Loch Ness-uhyret og korncirkler, til Epsteins selvmord og identiteten på John F. Kennedys gerningsmand.

Men selvom afsnittene er ment i sjov med undertoner af fakta og information, er der dog grænser for, hvad DR stiller af krav i forhold til deres retningslinjer.

Og nu kan DR meddele at et af afsnittene fra podcasten vil blive fjernet, da ‘Op af kaninhullet’ er gået over grænsen.

Der er tale om episoden med titlen ‘Blackrock’, der udkom den 11. april 2023.

I afsnittet bliver lytterne præsenteret for en række påstande om adskillige navngivne internationale virksomheder, der har til formål at repræsentere konspirationsteorier delt på diverse internetfora.

Men da dette ikke fremstod tydeligt i afsnittet, og der ikke blev fulgt op med konkrete påstande har DR fundet sig nødsaget til at fjerne afsnittet fra deres tjenester.

‘Udsendelsen lever ikke op til DRs etiske retningslinjer, og udsendelsen er derfor afpubliceret. DR beklager’, skriver DR på deres hjemmeside.

Anbefalet til dig