Christian og familien kan ikke betale elregningen: Må flytte hjem til mor

13/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange husejere sidder lige nu med skyhøje elregninger.

Mest læste i dag

Da de ikke har råd til at betale for strømmen til deres hus, har Cristian Majhem og familien været nødt til at slukke for strømmen i deres hus i Södra Sandby.

Derfor har de besluttet sig for at finde en anden løsning. Denne løsning bliver at bo hos Cristians mor i en lejlighed i Malmö, skriver svenske SVT.

Nu er det slut. Jeg nægter at blive i vores hus," lyder det fra Cristian, der også har afsløret elregningen for august måned.

Familien fik en elregning med et forbrug på 822 kWh, hvilket beløber sig til 4.397 SEK, hvilket er svarende til omtrent 3.000 kroner.

"Det er et chok. Det er fuldstændig urimeligt. Hvad skal der ske til vinter? Hvad sker der, når kulden kommer? Det var ikke engang koldt i august," siger han.

Allerede sidste vinter blev familien hårdt ramt af de høje elpriser. I januar betalte de f.eks. hele 10.571 svenske kroner for december måned, hvilket svarer til ca. 7.4000 danske kroner.

Regningen var så høj, at Cristian og hans kone var tvunget til at optage et lån, for at kunne betale den.

"Jeg tør slet ikke tænke på, hvad en elregning ender med til efteråret og vinteren. Desværre er du nødt til at opgive dit hus for at overleve," siger han.

Cristian og hans kone har boet i huset i Södra Sandby siden 2007, og for syv måneder siden kom deres søn Kevin til verden.

Cristian arbejder som bager i Eslöv, og hans kone er på barsel. Parret har overvejet at sælge huset for at reducere de månedlige omkostninger.

"Men ingen vil købe huset. To mæglere har allerede sagt, at ingen ønsker at købe et hus," fortæller han.

Han fortæller også, at de vil installere brændeovn i huset, men at det ingen forskel vil gøre, da priserne på træ også er steget.

"Vi vil installere en brændeovn. Men er det, det værd? Prisen på træ er gået op. Det vinder du ikke på. Der er også mangel på brænde nu. Der er ingen win-win-situation. Den eneste løsning for os er at flytte ind hos min mor. Hun har en lejelejlighed på 60 kvadratmeter," siger Cristian.

Familien er allerede begyndt at pakke til flytningen, som finder sted i slutningen af ​​september. De planlægger at blive hos Christians mor indtil marts næste år.

"Vi lukkede for strømmen i hele huset for ikke at få det her chok, der kommer. Det er frygtelig trist, at der skal tages så drastiske foranstaltninger," siger han.

Anbefalet til dig