Claes Bang sender stikpille afsted: Ikke nok i løn

04/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Den hyldede skuespiller er ikke tilfreds med den lønseddel, han fik stukket i hænderne

Mest læste i dag

Med jobtitler på CV’et indenfor film, TV, teater og sågar musik, er det ikke en overraskelse at Claes Bang er en af de mest produktive skuespillere vi har herhjemme.

Men det er skam ikke kun danske udgivelser, den hyldede ‘Anna Pihl’-stjerne kan bryste sig af.

Bang har også udfoldet sig på det udenlandske film- og TV-marked op til flere gange.

Det internationale marked fik især øjnene op for den garvede skuespiller i Netflix-hitserien ‘Dracula’, hvor den danske skuespiller indtog den titulære karakter som Mørkets Fyrste. I rollen fik anmeldere og fans øjnene op for danskeren, der roste hans portrættering af Dracula.

Så man skulle tro at et internationalt hit, på et af verdens største streamingtjenester, også ville bringe en god indtjening hos seriens medvirkende.

Tja, ikke hvis man spørger Bang selv, skriver Se og Hør.

Skuespilleren besøgte 24syv-programmet ‘Tsunami’, hvor han forklarede, at han måske havde forventet et større tal på lønchecken fra ‘Dracula’-serien, end hvad han fik.

– Jeg synes godt, de kunne have betalt noget mere, når jeg tænker over det, fortæller han i programafsnittet, hvor han forklarer at han i serien brugte flere timer om dagen i sminken.

– I starten der er jeg jo 1000 år gammel. Det tager tre timer hver morgen at se sådan ud. Jeg stod op klokken tre, og så klokken halv fire, så er man på set, fordi det er lang væk. Klokken halv fem sidder jeg i makeuppen til klokken halv ni, og så filmer vi til klokken 20. Så gør vi det hele igen dagen efter, uddyber han.

Til trods for en undertone af utilfredshed, udtrykker Bang dog at han lang fra fortryder arbejdet på serien.’

– Nej overhovedet ikke. Det var virkelig, virkelig fedt.