Claus Elgaard ramt af blodprop i hjertet

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

På en løbetur fik den 58-årige journalist og tv-vært det pludselig rigtig dårligt.

En fredag i februar var Claus Elgaard trukket i løbeskoene og løb afsted langs fjorden i Vejle, da han pludselig blev dårlig.

Kvalme, masser af mundvand, han kunne ikke åbne kæberne og det snurrede i hele kroppen. Det stod klart for ham at noget var helt galt.

Heldigvis nåede han hjem og fik tilkaldt hjælp. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Læs også

Danskerne er storforbrugere: Nu advares der mod lumske bivirkninger

Hurtigt nåede ambulancen frem og kort efter lød dommen: Det var en blodprop i hjertet. Med fuld udrykning blev han hastet afsted til Odense Universitetshospital, hvor han straks kom på operationsbordet.

Fire stenter fik han indopereret. 

Claus Elgaard fortæller at én er normalt og to er mange - så fire er altså i den ekstreme afdeling. 

En kulmination på et vanvittigt liv

Han formåede dog at bevare roen under operationen, som foregik mens Claus var vågen. Her brugte Claus Elgaard en helt særlig taktik til at bevare roen.

"Jeg er ekstremt bange for at flyve. Jeg kigger altid på stewardesserne. Hvis de er rolige, er jeg også. Det samme gjorde jeg her. Jeg holdt med sygeplejerskerne. De var iskolde og cool. Men gu' fanden var jeg bange," fortæller han. 

Lægerne kunne konstatere at Claus Elgaard havde lidt for meget kolestorol i blodet - men ikke noget der var ildevarslende. Derfor er årsagen til blodproppen ikke helt klar. 

Læs også

Afslører: Lene Beier på vej med helt nyt tv-program

Claus har dog sin egen teori om hvorfor at han blev ramt: 

"Jeg har aldrig røget en cigaret, men jeg drikker da et glas rødvin en gang imellem. Jeg er i ret god form og løber og bokser flere gange om ugen. Derfor er min egen teori, at det var kulminationen på det vanvittige liv, jeg har levet," fortæller han.