Claus falder over vildt nybils-tilbud: Med en simpel fint kan han spare 78.000 kroner

19/03/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock.com
Forskellen var lige foran næsen på ham.

Mest læste i dag

Som tiderne er lige i øjeblikket kan bilkøb ofte kan føles som en rejse gennem et minefelt af priser og tilbud, og i den ombæring har Claus Kongstedt Meyers opdagelse af en bemærkelsesværdig prisforskel på den populære Mazda MX-30 fået mange til at slå øjnene op.

Forskellen lå nemlig på hele 70.000 kr., og det på en bil, som ved det dyre tilbud ikke koster mere end 220.000 kroner.

Det skriver B.T.

Prisforskellen findes mellem Norge og Danmark. På Mazdas norske hjemmeside tilbydes den mindre SUV til en kampagnepris, der nærmest virker for god til at være sand. I Danmark koster bilen 220.500 kroner inklusive levering, mens den i Norge kan erhverves for cirka 142.190 danske kroner - en forskel, der ikke går ubemærket hen.

"Det var lige godt billigt," reflekterer Claus over sin opdagelse og tilføjer, "jeg undrede mig faktisk rigtig meget over det." Denne undren førte ham til at søge svar hos FDM, hvor spørgsmålet om, hvorvidt et sådant køb var for godt til at være sandt, blev adresseret. Svaret er et forsikrende 'ja' - det er faktisk muligt at spare penge, men Claus’ forventninger til besparelsens størrelse måtte justeres efter en nærmere gennemgang af de involverede omkostninger.

Import af bilen fra Norge indebærer ekstra udgifter, herunder told og dansk moms, hvilket hæver prisen til 195.511 kroner. Selvom dette stadig repræsenterer en besparelse i forhold til det danske marked, er der yderligere omkostninger at overveje, såsom indregistrering og transport til Danmark. Disse ekstra udgifter gør, at Claus til sidst beslutter at droppe ideen om at importere bilen.

Denne sag belyser de overraskende prisforskelle, der kan opstå mellem lande. Ilyas Dogru, forbrugerøkonom hos FDM, forklarer over for B.T., at bilpriserne i Norge er påvirket af landets favorable vilkår for elbiler, herunder momsfritagelse og andre økonomiske incitamenter, som ikke findes i Danmark. Disse forhold gør det muligt at tilbyde elbiler til betydeligt lavere priser i Norge end i Danmark, hvor EU-regler og skattepolitik spiller en afgørende rolle for prisfastsættelsen.

Claus' historie er ikke blot en fortælling om jagten på et godt bilkøb; den kaster lys over de komplekse faktorer, der influerer på bilmarkedet i Norden, og de overvejelser købere står overfor i deres søgen efter værdi for pengene. Selvom Claus til sidst vælger at se sig om efter en brugt bil på hjemmemarkedet, har hans rejse givet indsigt i de muligheder og udfordringer, der ligger i grænseoverskridende handel med køretøjer.

Anbefalet til dig