Coca-Cola chokerer fans: Sender sodavand på pension

20/10/20 07:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu bekræfter The Coca-Cola Company at fans må vinke farvel til favorit.

Nu skal mange sodavandselskere på jagt efter en ny favorit. 

Det står klart efter, at The Coca-Cola Company har offentliggjort, at sodavands-giganten sender en af de mange sodavand, som virksomheden fremstiller og sælger verden over, på pension. Virksomnheden fortæller, at det blev corona-pandemien, der gjorde at de endelig traf beslutningen, som de angiveligt har overvejet i årevis.

Det var i 1963, at The Coca-Cola Company begejstrede tørstige men sundheds-bevidste fortrinsvis amerikanere, da de introducerede deres første sukkerfrie sodavand på markedet. Disse og de mange nye fans, der er kommet til sidnehen, må nu vinke farvel til deres yndlings-sodavand.

Coca-Cola siger farvel til flere produtker

Det var særligt i 1970'erne, at sodavanden som hedder Tab blev populær. Som den første sukkerfrie sodavand, der blev produceret af The Coca-Cola Company har den værer forfader til bl.a. den meget populære sukkerfrie variant af Coca Cola. Det fortæller blandt andet The New York Times.  

Det er dog ikke kun Tab, der sendes på pension, fortæller The Coca-Cola Company. Forbrugere som er fans af Odwalla, Coca-Cola Life, Diet Coke Fiesty Cherry og Sprite Lymonade må også se sig om efter noget nyt at drikke, når de trænger til at slukke tørsten. 

Virksomheden forklarer, at de nu sender en række uinderpræsterende produkter på pension, så The Coca-Cola Company fremover kan bruge sine ressourcer mere effektivt. 

Sodavandens mange fans må nu vinke farvel til Tab. Foto: Ubcule

Sodavandens mange fans må nu vinke farvel til Tab. Foto: Ubcule

”Det handler om at følge med forbrugeren og træffe klare valg om hvilke af vores mærker, der fortjener vores investeringer og ressourcer," siger virksomhedens globale chef for innovation og marketing, Cath Coetzer, inden hun tilføjer: 

"Og også træffe de hårde men vigtige beslutninger og sætte navn på de produkter, der mister deres relevans og derfor bør forlade porteføljen."