Coop 365discount fik besøg af statsminister Mette Frederiksen: Skyldes dette fantastiske initiativ

Af: Mie M.B

|

08/03/2024

Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Coop 365discount har længe kørt et helt særligt program for unge ansatte

Mest læste i dag

Coop gør en markant forskel for unge på arbejdsmarkedet med deres initiativ "Coop Crew", som siden 2019 har hjulpet over 800 unge til at få værdifulde erfaringer gennem fritidsjob. Dette program ikke alene styrker de unges kompetencer, men bidrager også til deres mentale sundhed ved at inkludere dem i et arbejdsfællesskab. Det fortæller Dagligvarehandlen.

I et nyligt arrangement i 365discount Houlkær nær Viborg, fik 12 unge, der er en del af Coop Crew-programmet og har gennemført en elevuddannelse, fornemt besøg af statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen, sammen med Coops administrerende direktør, Kræn Østergård Nielsen. Blandt de unge var tre, der afsluttede deres forløb i butikken, og resten, der havde deres første arbejdsdag.

Kræn Østergård Nielsen, der selv startede sin karriere som ungarbejder, påpegede vigtigheden af at få et fritidsjob og udtrykte ønsket om, at endnu flere unge skulle have denne mulighed. "De unge mennesker er guld værd i Coop," sagde han og fremhævede, at de unge udgør en afgørende del af de 25.000 ansatte i alderen 15-25 år i Coop.

Det højt profilerede besøg blev også brugt til at diskutere, hvordan man bedst skaber rammerne for de unges indtræden på arbejdsmarkedet. Initiativet "Coop Crew - Når fremtid bli'r til fritid" fokuserer på unge i 25 kommuner og tilbyder dem et træningsforløb i Coops discountkæde for at øge deres motivation for selv at søge et fritidsjob.

Med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 27,6 mio. kr., har projektet et mål om at hjælpe mindst 1.800 unge til at få et fritidsjob hos Coop eller andetsteds inden for projektets seksårige løbetid. Dette initiativ er et lyspunkt på et tidspunkt, hvor antallet af unge med fritidsjob er stigende, ifølge tal fra Danmarks Statistik, med 35% af de 13-17-årige, der nu har et fritidsjob, en stigning fra 32% ti år tidligere.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig