Coop deler stor nyhed

16/2/23 10:46

Ida Hansson

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Nu kommer Coop med en glædelig nyhed.

Coop har netop lanceret en ny Karen Blixen-kaffe. Kaffeserien hylder den danske forfatter for hendes forfatterskab og for hendes principper for social bæredygtig produktion i Afrika.

Ansvarlighedschef i Coop, Thomas Roland, fortæller, at Coop længe har været optaget af, hvordan produktion og social udvikling går hånd i hånd Afrika. Det handler bl.a. om at sikre, at produktionen tager hensyn til medarbejderne og til lokalsamfundet. Det er den nye kaffe et godt eksempel på.

Kaffen er udviklet på kafferisteriet African Coffee Roasters i Kenya. Det er ikke langt fra det sted, hvor Karen Blixen havde sin berømte farm. African Coffee Roasters er etableret af Coop og er det eneste risteri på det danske marked, der rister i regionen, hvor kaffen gror.

”Vi har etableret risteriet for at skabe fordele for både vores danske medlemmer og de afrikanske kaffebønder. For det særlige ved African Coffee Roasters er, at vi har skåret alle mellemmænd væk, så bønderne i Kenya får en bedre betaling for deres råvare,” siger Thomas Roland i en pressemeddelelse.

Den nye kaffe sælges i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen i samarbejde med Rungstedlundfonden, der modtager en procentdel af kaffens pris.

Den kommer i fire varianter, som alle er i kategorien ”specialkaffe”, da de har scoret over 80 point i cupping tests.

Trace Kenya Supreme: en lysristet kaffe med frisk og frugtig syrlighed.

Rift Valley Kahawa: mellemristet kaffe med sødme af brun farin.

Great Lakes Sundried: mellem/mørk-ristet kaffe med vinøse smagsnoter.

Mount Elgon Espresso: mørkristet kaffe, perfekt til espresso.