Coop deler trist nyhed

Af: Ida Hansson

|

27/03/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Irma var først, og nu kommer Coop også med en trist meddelelse.

Mest læste i dag

Der er løbet meget vand i åen siden det stod sort på hvidt, at Irma lukkede og slukkede. 

Og selvom mange ikke lagde skjul på sin utilfredshed, så bliver de tilsyneladende ikke de eneste. 

For det er ingens næse gået forbi, at inflationskrisen raser, og danskerne har unægteligt svært ved at få enderne til at hænge sammen. 

Og det kan mærkes på en masse brugsbutikker i de små samfund, som må dreje nøglen om i takt med at inflationskrisen og de høje priser presser forbrugerne til at søge mod de populære discountbutikker. 

Coop Danmark præsentere inden længe det hidtil dårligste resultat i deres historie, når regnskabet for 2022 ser dagens lys. 

Og ledelsen har da heller ikke lagt fingre imellem, at antallet af dagligvarekæder i koncernen skal reduceres. 

Søren Tang Sørensen, formand for Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening, siger ifølge Finans, at grundet den aktuelle situation, så vil der komme flere butikslukninger i år: 

“Flere brugsforeninger kan ikke overleve den aktuelle situation med meget høje omkostninger og en lavere omsætning. Der vil desværre komme flere butikslukninger i år”. 

Det sker i kølvandet på, at op mod 25 butikker i Dagligbrugsen-kæden er lukket eller har planlagt at lukke. 

Om det var en del af den nye strategi, som Coop lancerede tilbage i januar, hvor flere kæder skulle reduceres og slås sammen kan man ikke ligefrem antage. 

Men selvom Søren Tang Søren støtter op om den nye strategi, så lægger han ikke skjul på, at det er her og nu, at brugsforeningerne har behov for hjælp: 

“Vi skal have Coops omkostninger ned. Det er en tiltrængt sparerunde, som der er gang i. Nogle brugsforeninger kan dog ikke vente på, at den spareplan får effekt. De aktuelle problemer betyder, at brugsforeninger, som ellers kan være levedygtige, er i helt akutte problemer, som vi skal have løst". 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig