Coop hårdt ramt: Skruer ned for lyset

05/09/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Coops eludgifter er tredoblet siden starten af 2022.

Mest læste i dag

Coop, som driver Brugsen-kæderne, Fakta, Coop 365 Discount, Irma og Kvickly, er ramt af stigende elpriser. Faktisk i sådan en grad, at de er nødt til at gå i gang med omfattende besparelser på energien.

Over 2000 kølere slukkes og fjernes fra butikkerne, der bliver skruet ned for temperaturer og lys og derudover gennemføres en lang række individuelle tiltag i hver butik.

Det skriver Coop Danmark A/S i en pressemeddelelse.

Mandag klokken 12.00 vil lyset blive slukket i de omkring 300 butikker i Dagli´Brugsen. Det vil være kortvarigt og symbolsk, for at tydeliggøre, at mange af disse mindre forretninger er ekstremt pressede af de eksplosivt stigende omkostninger - som på sigt kan true en række lokale butikkers eksistens, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Alle vores butikker er hårdt ramt af de meget høje elpriser. Derfor er vi nu nødt til at tage ekstraordinære midler i brug,” siger koncerndirektør Allan Kristoffersen.

Coop har siden 2016 sparet 20 procent på sit samlede energiforbrug, efter samtlige lyskilder – pærer, spots og lysstofrør – er blevet udskiftet, der er lagt låg på kølere og frost mv.

Coops samlede årlige elregning vil med det nuværende prisniveau stige med op mod op mod 500 millioner kroner. Desuden er der stor risiko for, at der kommer yderligere betydelige prisforhøjelser.

Udover at skrue ned for lyset og fjerne over 2000 kølere fra butikker, har Coop en langsigtet energispareplan, der omfatter blandt andet etablering af solcelleanlæg og bedre udnyttelse af overskudsvarme. Målet er at reducere energiforbruget med yderligere cirka 10 procent i 2025.

Anbefalet til dig